Telefon 0735 Noll Noll 69 63

MICKAN SANDELIN – JOVIS ATELJÉ – OLJA

Oljemålning är en teknik som använder pigment och bindemedel – traditionellt linolja – men även andra medium finns. Det innebär lång torktid mellan lagren men också stor möjlighet för korrigeringar. Tack vare att färgen torkar så långsamt ger det konstnären möjlighet att skapa mjuka toningar. Nuförtiden används mest vattenlösliga oljefärger – istället för oljebaserade lösningsmedel.
Det finns många olika tekniker som alla prima, impasto, knivmålning och många andra olika tekniker för att hantera själva färgen på duken. Det går också att tillsätta olika ämnen till färgen för olika effekter – till exempel – transparens. Bäst underlag är lin duk som finns med färdig undermålning – antingen på rulle eller färdig-spända ramar. Den rekommenderas då den är något mer stabil och tålig – det finns också den billigare bomullsduken.
Oljemålning är den klassiska tekniken och har en viss prestige med historia – kanske för de klara men softa oljefärgerna och förmågan att manipulera uttrycket.
Olja är färg och form i en klassisk glänsande variant med lyster i många lager. Målningen byggs upp sakta och torkar sakta.
Ett riktigt hantverk.

Jag utför gärna allehanda motiv som porträtt – landskap – abstrakta målerier i alla storlekar.
Tavlorna sprider värme i hem och lokaler och med rätt ljus blir det mycket vackert med korsande ljus med en lightbox som svävar i rummet.

Kontakta mig gärna för att resonera runt motiv och idéer så kommer vi fram till rätt innehåll – storlek och pris för just dig!
(Jag målar och är mycket kunnig och erfaren i andra tekniker än de som presenteras här – akvarell – akryl – olja. Jag producerar gärna konstverk i tempera – collage – kol – lavering m.m.)

Enklast kan du bara beskriva motivet eller skicka ett foto på mailen.

Vänliga hälsningar!

Mickan