Telefon 0735 Noll Noll 69 63

MICKAN SANDELIN – JOVIS ATELJÉ – AKRYL

Akrylmålning är en teknik där färgen torkar snabbt. När akrylemulsionen torkar bildas ett segt och böjligt skick. Akrylfärgen blir alltså inte hård som oljefärgen.
Akrylfärgen sluttorkar inom ett par veckor och förändras därefter inte alls. Under torkprocessen blir färgen också mer transparent. Akrylfärgen motstår åldrandet och är ljusbeständig, gulnar inte, och blir ej spröd och spricker. Detta ger en snabb torktid på mindre än en timma för tunna färglager. En fördel med akrylfärger är att samtliga kulörer torkar lika snabbt.
Det går också att tillsätta medier för att uppnå olika effekter som t.ex. att öka transparens och glansighet så att den liknar oljefärgen. Bäst underlag är lin duk som finns med färdig undermålning – antingen på rulle eller färdig-spända ramar. Den rekommenderas då den är något mer stabil och tålig – det finns också den billigare bomullsduken.

Akryl är färg och form i en snabbtorkande variant. Målningen byggs upp och komponeras i olika lager.
Det är en mattare form av “olja” och går snabbare att jobba med – en mycket vanlig teknik.

Jag utför gärna allehanda motiv som porträtt – landskap – abstrakta målerier i alla storlekar.
Tavlorna sprider värme i hem och lokaler och med rätt ljus blir det mycket vackert med korsande ljus med en lightbox som svävar i rummet.

Kontakta mig gärna för att resonera runt motiv och idéer så kommer vi fram till rätt innehåll – storlek och pris för just dig!
(Jag målar och är mycket kunnig och erfaren i andra tekniker än de som presenteras här – akvarell – akryl – olja. Jag producerar gärna konstverk i tempera – collage – kol – lavering m.m.)

Enklast kan du bara beskriva motivet eller skicka ett foto på mailen.

Vänliga hälsningar!

Mickan