Målarkurs på KRETA – 2017 AKVARELL – AKRYL – OLJA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
26 augusti – 2 september (2 platser Kvar!)
2 – 9 september (DET HAR BLIVIT 1 PLATS LEDIG HÄR – 1 PLATS KVAR!)

— (Nyss hemkommen från Kreta 2016)
Den här målarresan  var något utöver det vanliga så här kommer intresseanmälan till målarkurs på Kreta i början av sept. 2017.Annette — ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RULLA NED FÖR MÅNGA FINA BILDER, BILDSPEL, BESKRIVANDE TEXTER OCH INFO! KONTAKTA GÄRNA FÖR FRÅGOR, INTRESSEANMÄLNINGAR OCH BOKNINGAR!

Jovis-Målarresa-Kreta! ————————————————

RING ELLER MAILA GÄRNA FÖR FRÅGOR OCH AKTUELL INFO! Jovis Ateljé och KretaTema är partners om denna målarresa. Mickan Sandelin/Jovis Ateljé ansvarar för själva målarkursen. KretaTema är arrangör och ansvarar för allting på plats. Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!

————————————————

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
BILDSPEL FRÅN FÖRSTA MÅLARRESAN TILL KRETA – SOMMAREN 2012!

————————————————

KRETA - ZORBAS Ö

~~~~

26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER – 2017 (2 PLATSER KVAR!)
2 – 9 SEPTEMBER – 2017 (1 PLATS FINNS KVAR!)

 

Platser kvar!

KRETA — 1 150 EURO ( Cirka 11 100 SEK)

KRETA – 2017 ANMÄLNINGAR TAS EMOT!

Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL KRETA-CHANIA - OCH PRIS!

~~~~ EN FANTASTISK RESA TILL ETT MYCKET BRA PRIS, TYCKER VI…;)

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

Hör av dig till oss!

Vi finns till för att hjälpa och underlätta och vi besvarar gärna alla sorters frågor och funderingar.

KretaTema – Ulpu Laitinen Arrangör Ansvarar för allt på platsen!

Jovis Ateljé – Mickan Sandelin Kursledare Ansvarar för och leder endast målarkursen!

Vi jobbar för nöjes skull – på fullt allvar!

Vi tar det personligt!

Kontakta oss!

Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer

Ämne

Ditt meddelande

Jag kan räkna - alltså finns jag till - testet!;)

————————————————

Man behöver egentligen inte ha några pengar med sig – men man kanske vill shoppa på dagsutflykten – eller köpa något extra vin – retsina – campari – eller något annat. Allting är mycket hög standard – från de vackra rummen – till den hemlagade grekiska maten med många egna råvaror, färska örter – som ekologiska grönskaker eller eget lammkött – egen olivolja eller det egna vinet. Allt detta tillsammans med den vackra utsikten och den mycket personliga kretenska värdfamiljen – skapar något helt unikt – en mycket vacker blandning av konst, vackra möten, hemlagad mat och omsorger i detaljerna. En grekisk odyssé – en saga – ett vackert grekiskt vansinne – på ZORBAS ö. Ni kommer överraskas och beröras av det personliga här – som samtliga våra målarkursare har blivit ända sedan vi började med de här målarresan 2012… Det här är ett skimrande hjärteställe och man blir djupt berörd på ett personligt plan – resan är rätt så unik. >>>Det finns de som återkommit för tredje – fjärde och antagligen FEMTE året i rad 2017!!!

2012 2013

Kreta - september - 2015 - Jovis Atelje - Akvarell - Akryl - Olja2015

~~~~

VI VET ATT MÅNGA UPPSKATTADE UPPLEVELSERNA – NÅGRA OMDÖMEN BLAND MÅNGA ANDRA:

SE SAMTLIGA RECENSIONER PÅ LÄNKEN – >>> HÄR!

– ”Tack,tack,tack för en underbar vecka på Kreta! Ni kan inte fatta hur jag njöt!!! Jo det kan Ni förresten! Det här ska jag bära med mig resten av livet!”

Plingan

Takk for en fantastisk uke i Skoloufia som må kunne kalles ”The ultimate watercolour painting experience”! Svært godt tilrettelagt av KretaTema. Jeg hadde personlig stort utbytte av kurset. Mickan Sandelin var en dyktig pedagog med masse energi og humør.Hun bød virkelig på deg selv!

Gruppen fungerte utmerket; trivelige mennesker. Vi ble tatt hånd om av et fantastisk vertspar på et utrolig vakkert sted. Gresk mat og drikke på sitt beste til frokost, lunsj og middag. ”Malepausen” midt i uken med en tur i nærområdet var et interessant innslag.

Ulpu hadde stor kunnskap om stedene vi besøkte. Jeg tok mange fotografier og har mye materiale når de mørke høstkvelder og vinteren setter inn her i Norge. Foruten økt kunnskap om akvarellmaling ga kurset stor inspirasjon til fortsatt maling! ”What an experience – I will be back”!

Mvh. Arne

Jätte tack för en underbar semester hos er!! Sitter just nu på jobbet i ett kallt Sverige och drömmer mig tillbaks till er alla…….

Vi ses snart!! 😉

Ingun

 

Åh, vad jag längtar tillbaks till Kreta. Jag är såååå nöjd med kursen och allt! Märker det själv idag när jag berättar för arbetskamraterna vad jag varit med om.

Långt över alla förväntningar. Både när det gäller målningen, boendet, naturen, maten, mottagandet och utflykten. Känns nästan konstigt att vara här i Skåne. Man vänjer sig så fort vid det lugna tempot.

Mvh. Lotta

 

Vecka 21 då jag var på kurs var bara hur bra som helst. Kursen var mycket givande och boende samt mat var över all förväntan. Vi fann inte tillräckligt med ord för att beskriva den bra maten och hur trevliga värdparet var.

Dagsutflykten var precis perfekt, med lagom sevärdheter och kultur samt härlig lunch.

Många hälsningar Inga

 

Det var en veldig trævlig og sosial vecka vi hadde på Kreta.! Ock sjælvklart också mycket lærerikt! Nu har jeg planer om å måla masse i sommar…

Ha det så bra i ”paradiset” ock så hørs vi sekert sen!

Kram fra Kjellaug

 

Tack för den härliga tiden med Kreta Tema. Det är med varma känslor jag blicka tillbaka. Det var en fantastisk miljö med underbar gästvänlighet och engagemang och mycket god mat.

Vi fick möjligheten att se det genuina kreta och dess människor som många turister inte får möjlighet till.Här är vädret inte så bra så jag får klara mig med de sköna minnerna.

Kram Monicka

 

Tack för en underbar vecka i Skouloufia i arr av Kreta Tema!! Helt ljuvliga människor som servat mig och mina målarvänner!

Hoppas allt är OK efter den stora (FETA) festen

Kram Plingan( Inger!

~~~~

2017 PLANERAR VI ATT ÅKA TILL KRETA, TOSCANA OCH SVERIGE/ÖLAND – TACK ALLA MÅLARRESENÄRER FÖR 2016!! VÄLKOMMEN ATT GÖRA EN ANMÄLAN ELLER EN INTRESSEANMÄLAN FÖR JOVIS MÅLARRESOR – 2017!! VI TAR EMOT INTRESSEANMÄLNINGAR BÅDE FRÅN FÖRETAG, HELA PRIVATA GRUPPER SOM FRÅN ENSKILDA! För företag kan det kanske vara intressant att få en relativt billig upplevelse med personalen. Företaget bestrider VISTELSEN, den anställde står för FLYGRESAN.

Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!

Info om JOVIS nya Konstresor – Målarresor – Temaresor – 2017!

Glöm inte att Ni själva kan föreslå och initiera konstresor eller kurser! Är ni en grupp som önskar en konstresa eller har ni helt enkelt bra tips på var man kan förlägga konstresor – tag gärna kontakt! Kontakt!

VI FORTSÄTTER OCH FILAR PÅ FÖRBÄTTRINGAR I DETALJERNA – OCH LÄGGER TILL SAKER OCH MÖJLIGHETER SOM KOMMER GÖRA RESORNA ÄN MER FANTASTISKA. SOM ÅR 2012 och 2013  och 2014 och 2015 – KOMMER VI VILJA GE ER MYCKET MER ÄN DET NI FÖRVÄNTAR ÅR 2016 – VI VILL GE ER EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA – ETT MAGISKT ÄVENTYR… BORTANFÖR ALLA TURISTLINJER OCH STANDARDISERADE VARDAGS-VARDAGAR…

EN STUDIE I KONST – LEVANDE KONST – OCH LIVETS KONST – SOM ENDAST FINNS I DYNAMIKEN I MÖTETS NÄRVARO – OCH I ÖVERGÅNGARNA MELLAN SAKER, KULTURER OCH MÄNNISKOR… I DET SOM HÄNDER OCH SKER – OCH ÄR LITE UTANFÖR VÅR KONTROLL – SOM I EN AKVARELL – I DET KREATIVA KAOSET.

TACK FÖR EN OTROLIG SOMMAR – TILL ALLA – SOM VAR MED!

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

MICKAN SANDELIN/JOVIS ATELJÉ OCH KONSTKURSER – JAoK

————————————————

~~~~

 

26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER – 2017 (2 Platser Kvar!)

2 – 9 SEPTEMBER – 2017 (1 PLATS KVAR!)

Platser kvar!

KRETA — 1 150 EURO ( Cirka 11 100 SEK)

KRETA – 2017 ANMÄLNINGAR TAS EMOT!

Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL KRETA-CHANIA - OCH PRIS! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PRELIMINÄRBOKA MÅLARRESAN REDAN NU INFÖR 2017! SKICKA INTRESSEANMÄLAN OCH SÄKRA PLATSEN HELT UTAN ÅTAGANDE! VI HAR REDAN NU ÖVER 30 PRELIMINÄRBOKNINGAR! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~
EN FANTASTISK RESA TILL ETT MYCKET BRA PRIS, TYCKER VI…;)

I priset ingår:

OBS PRISET! — > Allt för 1 150 EURO ( Cirka 11 100 SEK) per vecka!!

• Transport till och från flygplatsen (Chania flygplats)*

• Frukost, fika, lunch och middag inkl. drycker

• Boende i dubbelrum (singelrum kan fås-i mån av plats.)*

Enkelrumstillägg:  90 EURO för en vecka

• En dagsutflykt

• Kursavgift

 * För transfern gäller tider som inte avviker för mycket från avgångarna från Arlanda – och ankomst-tiden för den största gruppen. Om tiderna avviker för mycket kan eventuellt  en extra kostnad för transport tillkomma – vi avgör från fall till fall. * Badrum delas även för enkelrum

~~~~

Man behöver egentligen inte ha några pengar med sig – men man kanske vill shoppa på dagsutflykten – eller köpa något extra vin – retsina -campari – eller något annat. Allting är mycket hög standard – från de vackra rummen – till den hemlagade grekiska maten med många egna råvaror, färska örter – som ekologiska grönsaker eller eget lammkött – egen olivolja eller det egna vinet. Allt detta tillsammans med den vackra utsikten och det mycket personliga värdfolket – skapar något helt unikt – en mycket vacker blandning av konst, vackra möten, hemlagad mat och omsorger i detaljerna. En grekisk odyssé – en saga – ett vackert grekiskt vansinne – på ZORBAS ö. Ni kommer överraskas av det personliga här – som alla våra målarkursare blev förra året…

~~~~

Konstnär - Kursledare Mickan Sandelin

 

 Välkommen till vår målarkurs på Kreta – 2017! Kursledare: Mickan Sandelin Kurstid:

  • 26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER 2017
  • 2 – 9 SEPTEMBER 2017

Alla är välkomna – både nybörjare eller mer erfarna – eftersom det är individuell handledning…

Pris per vecka: 1 150 EURO (Cirka 11 100 SEK) (inkl. kursavgift)   I priset ingår:

  • Transport till och från flygplatsen (Chania flygplats)*
  • Frukost, fika, lunch och middag inkl. drycker
  • Boende i dubbelrum (singelrum kan fås-i mån av plats.) Pristillägg: 90 EURO för en vecka
  • En dagsutflykt (besöker olika ställen. ex. vinprovning, lunch, beachen, shopping, krukmakeri. skiftar från år till år)
  • Kursavgift

 * För transfern gäller tider som inte avviker för mycket från avgångarna från Arlanda – och ankomst-tiden för den största gruppen. Om tiderna avviker för mycket kan eventuellt  en extra kostnad för transport tillkomma – vi avgör från fall till fall. * Badrum delas även för enkelrum.

På våra målarresor betalar ni ingenting i förväg – utan allting faktureras med FF-dag 2 veckor innan kursen börjar!

 Veckans program:

Lördag : Ankomstdagen blir en dag med lite information från Ulpu och Mickan om vistelsen och kursen, folk packar upp och vi lär känna varandra, middag.
Söndag : Kurs
Måndag : Kurs
Tisdag : Halvdags kurs, på eftermiddagen Cookingclass med fru Zampia.
Onsdag : Kurs
Torsdag : Utflyktsdag som innehåller kultur, sevärdheter,bad i havet och en god lunch på en lokal taverna.
Fredag : Kurs och en avslutnings fest på kvällen. (grillfest, vin , musik)
Lördag : Avslutning, evaluering.  

Det dagliga grundschemat kommer se ut så här:

8.30- 9.30 Frukost        
9.30 – 12.30 Målarkurs (fika vid 11.00 fru Zampia kommer ut på terrassen med kaffe och hembakta kakor)
       
13.00 – 14.30 Lunch
       
15.00 -18.00 Målarkurs (vin, vatten och tilltugg till genomgången)
       
19.30 – 21.30 Middag
 

Ofta är våra deltagare väldigt fokuserade på att måla.
Vi kommer dock att sticka in ett erbjudande att gå ned  i en vacker sago-apelsin-citron-valnötslund som ligger i ravinen och tillhör familjen och kanske något annat. På SagoÄventyr i Apelsin/Citron/Valnötslunden i den djupa Ravinen!;) Ibland vill grupperna stanna hemma och måla istället för utflykt och det är i så fall bara att säga till så gör vi förändringar enligt gruppens önskemål.  Hör av er!! MICKAN

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

—————————————————————– Vill ni hänga med mig till KRETA…??;) Det kommer bli en fantastisk resa...! —————————————————- Mickan Sandelin Nu går årets målarresa – FÖR SJÄTTE ÅRET I RAD – till Skouloufia Rethymnon på Kreta – och det är akvarell – akryl – olja det handlar om här. Hjärtligt välkomna till det underbara Kreta – det äkta Kreta – bortanför alla turistlinjer… Jag vågar påstå på mitt sjätte år här  – att denna resa är unik då allting här är underbart, personligt och äkta. När ni reser härifrån – många djupt berörda med tårar i ögonen – har ni gjort nya vänner. Tårfyllt farväl... Detta är ett gemensamt projekt mellan Mickan Sandelin/Jovis Ateljé och Konstkurser – JaoK i Södertälje – och KretaTema på Kreta där Ulpu Laitinen kommer vara den (tillsammans med sin dotter Elina och det grekiska värdparet) som tar hand om oss och ser till att vi har det bra! Jovis Ateljé och KretaTema passar mycket bra ihop! Vi tycker bägge att det skall vara roligt och lustfyllt och mycket personligt. Det skall mer kännas som att komma hem på besök hos någon – än den där trista charter/hotell känslan – eller som den där sterila känslan av att ha köpt – en tjänst. Det här är personligt – och vi önskar er hjärtligt välkomna till Mickan och Ulpu – och målarresan till Kreta – 2017… Zorbas ö…

Alla talar naturligtvis svenska (utom det grekiska värdparet) och Ulpu kan sitt Kreta sedan 26 år och är en erfaren arrangör. Ulpu talar svenska, finska, engelska och grekiska – ansvarar för arrangemanget av resan och allt på plats. Mickan talar svenska och engelska – och ansvarar för själva målarkursen. UlpuEleni

Mytomspunna Kreta fullkomligt dignar av kulturella minnesmärken, storslagna vyer, blomsterprakt, bergens och ravinernas frid. I den kretensiska musiken kan man höra takten av stolthet, i myterna lever hjältar och hjältedåd. Här på denna vackra och evinnerliga Ö håller vi våra akvarell-kurser i den lilla landsbyn Skouloufia – som ligger 18 km från Rethymnon. Här kommer ni att få uppleva en härlig miljö där livet går sin gilla gång som är obetydligt påverkad av turismen. Under kursens gång vill vi visa dig det sanna Kreta, som finns bakom de normala vallfartslederna, det Kreta – vi känner – och som vi önskar dela med dig. Upplevelser som ofta inte syns under de traditionella turerna. Några av Ulpus egna bilder från Kreta…. Tagna i December – 2011 – från trakterna dit vi skall…. Vad sägs…?;)

Kaffe och Lussebulle på Kreta...;)Ja, det är snö som ni ser...;)Snö - på Kreta - i December...;)

Vi kan Kreta och vårt team består av erfarna och duktiga människor som bott här i många år – som kan språket, känner till traditionerna och har god kontakt med lokalbefolkningen. Vårt mål är att ge dig en personlig och innehållsrik upplevelse av denna vackra ö – som har så mycket att erbjuda. Mickan Sandelin Mickan Sandelin – är en mycket erfaren, utåtriktad, glad och levande konstnärlig ledare som ger allt för sina deltagare – och på ett mycket personligt sätt. Hon är utbildad och kunnig inom många olika tekniker. Att vara personlig är något vi tycker är viktigt – och en grund i vår verksamhet. Att det inte skall kännas direkt som en köpt tjänst eller så – utan mycket personligt – och lite – som att träffa en vän… Hon är också en aktiv konstnär – som målar och har utställningar löpande – och säljer och lever på sin konst – och sina kurser. >>> Mer om Mickan och hennes målningar  och utställningar – se de olika sidorna här på bloggen! Boendet I våra två villor Villa Anatoli och Villa Iliogerma – där kurserna hålls – ligger i ett naturskönt bergsområde med en fantastisk panoramautsikt över det Egeiska havet. Här tas du emot av värdparet som kommer att se till att ni får en underbar vistelse i dessa fantastiska hus – som är fullt utrustade – för att ge dig bästa möjliga komfort och lugn. Ni kommer att bo i dubbelrum med stor balkong –  där du kan koppla av, läsa en bok eller bara njuta av den fantastiska utsikten! Det finns ett badrum/toalett på ovanvåningen och ett på nedervåningen i varje hus att dela på. Badrummen delas naturligtvis även för de som har enkelrum. Till båda husen hör varsin privata pool på 40 kvm med sköna liggstolar, stor veranda med utegrill och vedugn. Husen har Wi-Fi Internet, satellit-TV, tvättmaskin, de flesta rum har A/C. Städning och byte av handdukar och lakan sker 2 ggr i veckan. Husen har båda två badrum att dela på – ett på övre planet och ett på undre. Detta gäller även bokningar på enkelrum. Området inbjuder till promenader i oliv och apelsin lundarna, eller varför inte ta en promenad ner till byn och sätta dig vid byns kafenio och avnjuta en grekisk kaffe eller te.

Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Bordet är serverat med Kretenska läckerheter vid poolen och med en härlig panoramautsikt!

Fru Zambia som inte är någonting annat än en matlagningskonstnär – serverar en oändlig rad med kretenska rätter – och hon har under två år inte misslyckats med att variera och överraska! Det finns inte ord för hur smakligt det är och vi funderar faktiskt på att göra en kokbok med hennes Kretenska specialrecept! Håll utkik!;) Vi kommer sent glömma när Michaelis (dukar upp bordet på bilden ovan) trägrillade souvlaki och hembakade bröd med sallad och såser. Det var så gott och alla bara åt tills det inte gick mer… Kretensarna äter mest kött – men till nästa år har Zampia lovat att komponera ihop en skaldjur och fiskkväll – och det kommer bli en fantastisk kulinarisk upplevelse kan jag efter två år utlova: Ni kan förvänta er att bli mer än överraskade av det som serveras – hemlagad kretensk mat av fru Zambia – då hon i sanning är en konstnär – hon uttrycker sig med mat men också smycken och hon är egentligen en livskonstnär som får alla att trivas, när jag tänker efter. Frukostbordet!

De mesta råvarorna kommer från gården och är ekologiska – köttet, honungen, grönsakerna, frukterna – oliver från egna olivodlingar som finns runt husen. Kanske vi går upp och målar i en av olivlundarna – eller så går vi upp till fåraherden Jannis som inte finns långt därifrån och har ett fantastiskt panoramatak med utsikt över bergen. Herr Adonis grillar det grovsaltade lammköttet på kretenskt vis vid sidan av elden!

Herr Adonis grillade köttet på avslutningsdagen i maj 2013 på typiskt kretenskt vis – vid sidan av elden – så att inte rök skall uppstå på grund av motståndsrörelserna som varit en del av Kreta under lång tid. Dessert till varje middag! Paradisäpplekärnor med yogurt och vindruvsextrakt´! Desserter efter varje middag!! Fru Zampia överraskar ständigt med nya saker. På fotot ovan är det paradisäpple-kärnor med yogurt och ett slags druvextrakt som sötmedel. Fantastiskt smakligt!! Vi får hemlagad glass av fårmjölk med egna hemlagade sylter och likörer: Det kan vara färsk frukt – färska aprikoser från eget träd i maj till exempel – det smakligaste vindruvor och mycket annat! En skål med körsbär! Fru Zampia visar upp en färsk Aloe Vera som hon skurit från trädgården!Hon skär ut märgen och lägger det på en tallrik! Fru Zampia hämtar färsk Aloe Vera i trädgården för Mickans solbränna! Mickan får smörja sin solbränna med Aloe Veran!

Fru Zambia är mycket kunnig inom örter och visar gärna sin trädgård med massa örter, grönsaker och ovanliga växter.

Vi tar en sväng om poolen på grekiskt vis!;)

Du äter under bar himmel på terrassen invid en av poolerna och ser solen gå ned i din vackra panoramautsikten. Mörkret faller och ljusen tänds över kullarna – några båtar går förbi ute på havet – du ser ljusen från den vackra gamla staden Rethymon i fjärran. Då tänds stjärnorna och månen kommer upp – först en stor och sedan kommer månen och sedan tänds resten av stjärnhimmeln. Du kanske bestämt dig för att ta ett kvällsdopp och ligger i den sköna poolen med ett glas vin vid kanten – du ser stjärnorna, örterna och skuggorna från trädgården och ljusen i fjärran… grekiska och svenska röster blandas…du bara tittar upp och upplever denna grekiska/kretenska sagovärld…. du skymtar tydligt VINTERGATANS mjölkiga väg mellan husen – där det är lite mörkare…. du finns mitt i ditt alldeles egna – ZORBA-Äventyr…  du är…. Ni kommer att bo i dubbelrum med stor balkong –  där du kan koppla av, läsa en bok eller bara njuta av den fantastiska utsikten! Det finns ett badrum/toalett på ovanvåningen och ett på nedervåningen i varje hus att dela på. Badrummen delas naturligtvis även för de som har enkelrum. Till båda husen hör varsin privata pool på 40 kvm med sköna liggstolar, stor veranda med utegrill och vedugn. Husen har Wi-Fi Internet, satellit-TV, tvättmaskin, de flesta rum har A/C. Städning och byte av handdukar och lakan sker 2 ggr i veckan.

Något av det viktigaste här på Kreta är måltiderna. Här får ni avnjuta traditionella måltider tillagade av Fru Sambia – som är uppfödd i byn Skouluofia, – hon har som alla kretensare, olivolja och örter som viktigaste bas-ingrediens. Till maten serveras förstås husets eget vin. Vid husen håller hon sina egna grönsaksland där du själv kan plocka säsongens ekologiskt odlade grönsaker till lunch.

Vår utflyktsdag kommer att gå till Antika Elefterna och byn Margarites som är en av de välkända keramikbyarna på Kreta. På vägen från Antika Elefterna till Margarites kommer vi att stanna till vid den stora romerska vattencisternen och vid ruinerna av en bysantisk stad. I Margarites berättar keramikern Giorgos om sitt arbete och presenterar sina produkter. Han använder i sitt arbete Margarites´egen lera och modellerna till hans produkter kommer ända från den minoiska och den antika tiden. Vi avslutar utflykten med en lunch hos byns postiljon Eleni – som serverar oss sin berömda pastitsio. (Det här är beskrivningen av utflyktsdagen – och vi håller öppet för intressanta förändringar här – som vinprovningar och beachen etc.)

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

Mickan Sandelin

– om Mickan Sandelin och Jovis Ateljé och Konstkurser – JAoK Se hemsidan för mer information om Mickan Sandelin och Jovis Konstkurser – JaoK

Jovis Målarkurser – Konstresor – Målarresor – Temaresor – 2017 Grekland/Kreta – Italien/Toscana -Sverige/Öland

Ring, maila eller skicka intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ FÖRSTA VECKAN – PLATSER KVAR! ANDRA VECKAN NÄSTAN FULLBOKAD! HÖR EFTER! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

– JaoK– CV – Mickan Sandelin Se hemsidan för: CV – Mickan Sandelin

– Kursbeskrivning Akvarell

Akvarellen räknas som den svåraste av alla tekniker inom måleri, men är också väldigt generös om man använder sig av rikligt med vatten och pigment. Nästan alltid uppstår fantastiska ljusskildringar och överraskande former som man kanske inte alltid tänkt sig. Det är just detta som man med mycket träning kan lära sig att se – och kontrollera till viss del.

Att ta vara på alla dessa möjligheter i akvarell-tekniken är det jag tycker är så spännande att förmedla till mina deltagare. A Never – Ending – Story…

Alla är välkomna – både nybörjare eller mer erfarna – eftersom det är individuell handledning. Jag kommer att vara tillgänglig under hela dagen. Vill man ha extra mycket hjälp får man det.

I det moderna akvarellmåleriet är också flödigt med vatten en viktig del av processen. Jag lägger stor vikt på pigmenten och deras olika karaktärer – och hur de låter sig blandas.

Det vanligaste är att man använder Windsor Newton-färgerna – men även de ryska färgerna är av hög kvalitet. Man kan använda färger i tub eller kaka, men lättast är att använda tub – speciellt om man målar med stora penslar.

Penslarna ska även dom vara av bra kvalitet och inte för små. Själv använder jag gärna penslar som heter da Vinci( tysktillverkade) och finns i en mängd olika storlekar.

Bra att ha är en platt 3 cm – plus en eller två runda penslar i två storlekar t.ex. 18-24.

Papperets beskaffenhet har stor betydelse för resultatet. Ett bra papper är t.ex. Arches 300 g. Medelgrov eller grov gräng ger mer effekter en fin gräng,.

Jag kommer under kursen att lära ut en del knep – för att utnyttja materialen och de olika kvaliteterna – i färg, penslar och papper.

Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt på Kreta. Det kan vara i olivlunden, apelsinträdgården, ruinerna, landskapet eller från det fullkomligt fantastiska panorama vi har från själva terrassen – där vi bor. I den gamla byn finns många fina motiv – gamla hus, gränder ljus och mörker – kontraster som gör en bild så spännande. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.

Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och använder passepartouter – tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv.

Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.

De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story…

Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning…

Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – göra en utflykt på egen hand – eller bada i poolen.

Stolar och bord kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet som papper – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

~~~~

Deltagarna ska ha med sig;

– Akvarellfärger – gärna av konstnärs-kvalitet

– Akvarellpapper – minst 300gr (gärna med olika gräng – så många som man kan ta med sig i sitt bagage)

– (Plywood-skiva – minst 50 cm x 40 cm kommer finnas på plats. Ej nödvändigt att ta med sig!)

– Penslar – olika storlekar avsedda för akvarell

– Maskeringstape

~~~~

StillebenSvart MagiVisdom

~~~~

– Kursbeskrivning för Akryl och Olja

Man kan idag måla med vattenlösliga oljefärger som är alldeles utmärkta. Man slipper farliga lösningsmedel som terpentin. Allergiker och känsliga personer kan nu använda dessa färger.

Oljefärgen är en fantastisk skildrare av djup och form och ljus.

Man målar både med kniv och penslar, det finns väldigt många olika tekniska möjligheter att ”bygga” upp en målning i oljefärg/akryl. Skiktmåleri där man låter underliggande färger torka innan man lägger på nästa, pastost måleri – där man målar med tjocka lager av färg. Materialet man målar på består ofta av linne eller bomull som är grundade med vit färg. Man kan även måla på dukpannåer eller masonitpannåer men även på papper av olika slag – allt ifrån golvpapp till smörpapper. Penslarna är ofta av svinborst när det gäller oljemåleri. I akryl använder man syntet-penslar avsedda för akrylmåleri.

Jag kommer under kursen att lära ut olika tekniska möjligheter för att utnyttja oljemåleriets alla kvaliteter. Perspektiv, form och komposition – är viktiga delar att studera och förstå – i bildens uppbyggnad. Vi studerar omgivningarna – som kan vara landskapets höga berg och djupa raviner eller byggnaderna – ofta gamla, en del vackra ruiner – vitkalkade med den starka grekiska färgskalan – och dessa fantastiska miljöer som är så typiska för det vilda Kreta – ZORBAS ö..

Jag använder ofta den snabbtorkande akrylen som undermålning då den går alldeles utmärkt att använda på sugande underlag – som kraftigt papper, bomullsduk, linneduk eller pannå. Och när vi är beroende av snabb torktid – så kan man använda ett medium som man blandar i färgen – det går även att använda sig av en blandning av akryl och olja.

Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt på Kreta. Det kan vara i olivträd, örter, fruktträd som aprikosträd,  som omger husen – Villa Anatoli och Villa Iliogerma – där vi bor. Vi får inte glömma fåren med sina bjällror som kommer morgon och kväll med sin fåraherde – fullkomligt pastoralt – men också ruinerna, landskapet och den vackra vyn över de kretenska bergen – och de fullkomligt fantastiska solnedgångarna – eller månen på natten medan man tydligt ser vintergatan ringla sig fram på natthimlen. I den gamla byn Skoulufia – med anor från långt tillbaka – finns många fina motiv – gamla hus, gränder ljus och mörker – kontraster som gör en bild så spännande. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.

 Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv.

Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.

 De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story… Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning… Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – se solnedgången från terrassen utanför huset – göra en utflykt på egen hand I det vackra landskapet – eller bada i poolen.

Stolar, bord och stafflier och en helt egen studio med tillbehör kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

Mickan

 

~~ Materiallista  – Akryl/Olja~~

(Förslag på material att ta med sig ned)

• Oljefärger Artisan vattenlösliga (kan blandas med terpentin-lösliga)

Förslag på färger!

• Cadmium red

• Cadmium yellow

• Lemon-yellow

• Cobolt

• Ultramarin

• Preussiskt blå

• Bränd umbra

• Raw umbra

• Bränd terra di sienna

• Raw terra di sienna

• Yellow ockra

• Stor tub vit

• Svart

• Akryl-färger (av god kvalitet) WN-akrylfärger är bra

Ta gärna med er både akryl och oljefärg. Det kan vara bra att ha då saker torkar snabbare med akryl. Vi kan både måla eller grunda med akrylen och blanda in den med oljan.

• Duk-pannåer i olika storlekar (ej för stora tänk på transporten)

Lämpligt är att måla på linneduk som köpes på rulle Det finns på Claes Ohlsson, Zinkvitt, Wahlströms etc… Köp några meter…

• Penslar för oljefärg och akryl olika storlekar cirka 10 stycken

• Målarknivar olika storlekar

• Maskerings-tape

• Skiss-block

• Kol, pennor och en låda med oljepastell-kritor

• Bakplåtspapper/papptallrikar till palett kan vara praktiskt

Mickan tar med sig sickativ för både oljefärg och vattenlöslig oljefärg. Sickativ är ett medel som får färgerna att torka snabbare.

TIPS! Claes Ohlsson har faktiskt Målarlådor med akryl L&B Fine till bra priser!

~~~~

– ALLMÄNNA RÅD OCH VILLKOR Betalningsvillkor: Faktureras med sista ff-dag 2 veckor innan kursstart. Vid bokning skickas ut en bekräftelse på att ni har bokat och en information om kurs och villkor tillsammans med en faktura. Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar målarkursen KretaTema ansvarar för och levererar samt fakturerar resten. Vi tar inte ut någon anmälningsavgift då vi vill erbjuda generösa betalningsvillkor och man slipper den där extra avgiften på transaktionen. I villkoren ingår att ni skall informera oss i god tid om avbokning. Vi kommer också att be er att skicka oss uppgifter om vilket flyg ni har bokat med – och ankomst-tider – så att vi kan hämta på flygplatsen. Resa till Kreta: De flesta som kommer hit med enbart flygbiljett bokar på Norwegian, de kommer ut med sina biljetter i november och då kan man få till ett bra pris. Boka flyg så snart ni har bestämt er så får ni bättre priser! Annars kan man boka bara flyg med RyanAir, Apollo, Fritidsresor och Airtours. De har alla direkt flyg till Chania – men kolla kostnaden för transfer vid olika tider med arrangören. Vi kommer och hämtar på flygplatsen så därför är det bra om alla bokar flyg till Chania flygplats – och inte till Iraklion. Villkor: Vi ställer i princip inte in kurser utan kör dem under alla rimliga förutsättningar. Det finns dock tillfällen – utanför vår kontroll – då en kurs kan bli inställd. Kreta Tema står inte ansvarig för situationer som kan uppstå p.g.a. force majeure omständigheter – d.v.s. naturkatastrofer som översvämning, jordbävning och vulkanutbrott – men även ekonomiska undantagstillstånd, krig eller stora strejker etc. Kort talat – omständigheter man inte råder över. Om kursen måste avbokas p.g.a. dessa omständigheter – eller om kursledaren inte kan genomföra kursen p.g.a. sjukdom står inte Kreta Tema betalnings skyldig till kursledaren eller kursdeltagarna. Mickan Sandelin/Jovis Ateljé ansvarar endast för målarkursen. I fall av sjukdom försöker vi finna en ersättare. Om detta inte lyckas erbjuder vi vistelsen till reducerat pris – minus kursavgiften – med alla möjligheter till en fin vistelse. Självklart tar vi hand om er som vanligt och det finns rikliga möjligheter att köpa kompletterande dagsutflykter och andra upplevelser – om man så önskar. KretaTema är den som deltagarna vänder sig till om de har något problem. Vi har till alla våra kunder en 24 timmars nödtelefon, detta är väldigt viktigt om något allvarligt skulle ske. Kreta Tema har licens för arrangemang av kurser och events i Grekland. Det är deltagarens ansvar att vid bokning av flygbiljetter ta avbeställningsskydd. Glöm ej reseförsäkringen för din egen trygghet. Skall finnas!

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

Om du har speciella önskemål hör av dig till oss!

Vi finns till för att hjälpa och underlätta och vi besvarar gärna alla sorters frågor och funderingar.

KretaTema – Ulpu Laitinen Arrangör Ansvarar för allt på platsen!

Jovis Ateljé – Mickan Sandelin Kursledare Ansvarar för och leder endast målarkursen!

Vi jobbar för nöjes skull – på fullt allvar!

Vi tar det personligt!

Kontakta oss!

Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!

Kreta Tema

Adele

741 00 Rethymnon

Crete Greece

Ulpu Mirjam Laitinen Phone: +30 28310 71673 (Kreta – frågor om vistelsen) Mobile: +30 6974 034163 (Kreta – frågor om vistelsen)

Eleni Kasotaki

Jovis Ateljé och Konstkurser – JaoK

Jovisgatan 6

151 73 Södertälje

Mickan Sandelin mobil: + 46 (noll) sju tre fem 00 69 63 (Sverige – frågor om kursen)

(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•*´ (¸.•´ .•´¸¸.•*´

Jovis Ateljé och Konstkurser

Jovisgatan 6

151 73 Södertälje

Konstnär: Mickan Sandelin

~~

mobil: (noll sju tre fem) 00 69 63

mail: jovis(snabel-a)mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se(snestreck)blog

~~

PlusGiro: 152 58 62-7

Org.nr: 530707-5621

VAT: SE530707562101

~~~~

eller fyll i nedanstående formulär så kontaktar jag dig så snart jag kan!

~~~~

Fyll i för Mer Information och Kontakt rörande Konstresor och Kurser – så kontaktar jag dig.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer

Ämne

Ditt meddelande

Jag kan räkna - alltså finns jag till - testet!;)

Kurs som Present – Upplevelse – Konstnärlig Handledning – Investering – KickOff – Sociala Träffar – (del i) Utbildning – Privat – Företag!