— Postad i Uncategorized

Konstnär Mickan Sandelins kommande evenemang – 2016!

Utställningar och Evenemang

Aktuellt!

2016

JAPAN – YOKOHAMA

STALLET

=========================================

2015

EKEBYHOVS SLOTT

GALLERI SJÖHÄSTEN – JANUARI 2015

=========================================

2014

 

=========================================

2013

Välkomna till Öppna Ateljéer och Konstrundan – 2013!! 20 – 21 April Mickan Sandelin har öppet 11.00 – 17.00 på Jovis Ateljé! Jovisgatan 6, in i portalen och upp två trappor! Jovis Ateljé ligger nära Stortorget, Kyrkan och mittemot polishuset. KAFFE – VISNING AV NYA MÅLNINGAR – FÖRSÄLJNING AV KONST INFO OM MÅLARRESOR OCH MÅLARKURSER

Konstrundan-2013!

Konstrundan-2013-KARTA!

————————————————————————-

2012

Mickan Sandelins nästa utställning!

GALLERI QUIRINUS I KÖPING!

Gallery Quirinus Torggatan 11 73132 Köping

En vecka ägnad till Toscana en av de mest förtjusande regionerna av Italien. Toscana har alltid varit en dröm av många konstnärer som har drabbats av en “mal di Toscana” (Toscanas sjuka), en riktigt förälskelse till konst och natur i centrumet av den konstnärliga världen. På utställningen: Wladek Fuchs, Maria Ferrara, Mickan Sandelin.

23 november – 30 november

Nya målningar med Toskana motiv!

Blandade målningar och foton av Mickan Sandelin!

Bildspel med blandade målningar och foton av Mickan Sandelin! Helt nya målningar med Toskana motiv kommer ställas ut på GALLERI QUIRINUS I KÖPING!

Denna gång – på GALLERI QUIRINUS I KÖPING – kommer jag medverka med – en eller två andra internationella konstnärer – i en Toskansk vecka som två italienska gallerister håller på GALLERI QUIRINUS I KÖPING! Galleriet har ett nytt koncept, att vara ett galleri-museum. Under månadernas gång ska det alterneras museiutställningar av arkeologi, modern konst och hantverk med samtida konst av levande konstnärer. Detta passade naturligtvis väldigt bra – även om jag har mycket att göra nu – med att jag var tre veckor i fantastiska Toskana på målarresa i sommar. (se mina målarresor) Landskapet och vyerna finns i färskt minne – och allting som hände där – och jag har massor av egna foton som påminner. Kommer i höst lägga ut bilder och bildspel från alla Jovis målarresor. Nu står jag alltså och målar 10 – 15 helt nya målningar med Toskana motiv. Det kommer bli Toskana motiv men jag kommer försöka bryta konventionen och “hotta” upp dem lite och försöka hitta nya vinklar men ändå utgå från – och inte förlora – det typiskt Toskanska, färgerna och stämningarna där. VÄLDIGT VÄLKOMNA bort till KÖPING och GALLERI QUIRINUS den 23 november – 30 november. Se även möjligheten att anmäla sig till provsmakar-tillfället den 28 November  – galleristerna är som sagt italienare ursprungligen.

Week of the Tuscany

Settimana della toscana

23 November-30 november

En vecka ägnad till Toscana en av de mest förtjusande regionerna av Italien. Toscana har alltid varit en dröm av många konstnärer som har drabbats av en “mal di Toscana” (Toscanas sjuka), en riktigt förälskelse till konst och natur i centrumet av den konstnärliga världen. På utställningen: Wladek Fuchs, Maria Ferrara, Mickan Sandelin.

 På onsdag 28 november kl. 18.00 har vi tillfället att smaka de toskanska smakerna. Det ska bli en toskansk tapaskväll i galleriet, med provsmakning av prosciutto, mortadella, parmigianost med mera. För dem som skulle vilja veta mer eller anmäla sig till kvällen, kontakta gärna oss via telefon eller mejl.

För anmälan ring GALLERI QUIRINUS – eller ring/fyll i kontaktformuläret till mig så kan jag förmedla!

Mickan

[slideshow id=48]

======================================

~~ MICKAN HOS ELISABETH PÅ STRANDGALLERIET VID MAREN ~~

MICKAN SANDELIN VISAR MÅLNINGAR OCH DEMONSTRERAR OLIKA MÅLNINGSTEKNIKER

FREDAG 24 AUGUSTI OCH LÖRDAG 25 AUGUSTI 11.00 – 18.00                         12.00 – 15.00

VÄLKOMNA!

======================================

~~~~

=====>>>>> NÄSTA UTSTÄLLNING KOMMANDE UTSTÄLLNING I SLUTET PÅ JULI PÅ TAXINGE SLOTT! ~~ FÖRÄNDRING OCH FÖRVANDLING ~~ OMKRING VECKA 31 Konstnär Mickan Sandelin har utställning i juli på Taxinge Slott!

Utställning - Mickan Sandelin - Taxinge slott - juli - 2012!

Välkomna till min utställning – på vackra Taxinge slott – åt Nykvarn/Mariefred till – lite nordväst om Södertälje –

med helt nya målerier – oljor och akvareller – som jag kallar för – FÖRÄNDRING OCH FÖRVANDLING

Det handlar om tiderna vi lever i just nu – som är antingen förändringstider (det yttre) eller förvandlingstider (det inre)

Förändring sker hela tiden och är saker som inte påverkar grundläggande strukturer – det är tidens gång, design, trender, beteende och norm med mera.

Förvandlingar däremot öppnar en helt ny spelplan och allting får nya referenspunkter och regler – i grunden.

Det är egentligen detta – som jag upplever är typiskt för tiden vi lever i.

Vi lever i en tid av fundamental förvandling – där 60-talet bara var en lek i sandlådan jämförelsevis – vilket innebar en stor – men ändock endast förändring –

och nu öppnar det sig ett helt nytt spel – som vi bara anar ännu…

Man väljer själv på det personliga planet – om det är – FÖRÄNDRING ELLER FÖRVANDLING.

Tidens val är inte att vara emot eller för – i dualistisk kontext – utan mer att vara själva förvandlingen – en slags holistisk positionering – eller inte.

Det är detta tema som denna utställning handlar om – och jag kommer att ha flera utställningar på samma tema –

då det är intressant – och som sagt – ändrar allt!

Alla auktoriteter har fallit eller håller på att falla.

Alla strukturer faller, ordningen byts ut mot kaos i en övergånsfas, symbolerna och den föreställda tryggheten blir till en kalejdoskopisk kabukiteater.

Mitt i allt detta står människan – som i denna villervalla tvingas söka sig inåt – med ett JAG som vill aktiveras och bli – den enda möjliga och nya fixpunkten i en värld i ständig rörelse.

Oljorna skildrar handfasta situationer och frågeställningar.

Akvarellerna skildrar det mer subtila – ofta paradoxala och förvirrande – i glimrande ljus och färgblandningar – en poetisk, magisk, mångtydighet –

som manar eller snarast tvingar sinnet till upptäckter i den nya okända terrängen.

Välkomna till Taxinge slott och FÖRÄNDRING OCH FÖRVANDLING!

Hit tar man sig bäst med ångbåt från Stockholms-kajen eller med bil.

Välkomna in på ett besök hos mig – mellan ångbåtsbiffen och tårtbufféen…!;)

Mickan Sandelin

~~

KonstRundan i Södertälje – Öppna Ateljéer i Södertälje – 21 och 22 April 2012 VÄLKOMMEN TILL JOVIS ATELJÉ MELLAN KL. 11.00 – 17.00!

Konstnärerna i och omkring Södertälje öppnar då sina ateljéer – och alla är välkomna till min ateljé –

som ligger i den s.k. polisbacken – nära S.t Ragnhilds kyrka i Södertälje.

Ingång i portalen – granne med Wessmans El!

Öppna Ateljéer på Jovis - April 2012! Välkomna! Mickan hälsar välkommen till Jovis Ateljé i Södertälje!

Jovis Ateljé och Konstkurser – JAoK

 

Jovisgatan 6

 

151 73 Södertälje

 

Konstnär: Mickan Sandelin

Klicka på bilden för förstoring!

Konstrundan - Öppna Ateljéer - 2012 i Södertälje!Karta till Jovis Ateljé och Konstkurser - JAoK + gatubild!MITT I CENTRUM – GRANNE MED STORTORGET, S:TA RAGNHILDS KYRKA OCH POLISHUSET JOVISGATAN 6 IN GENOM PORTALEN NI SER PÅ BILDEN OVAN VÄLKOMNA!

 


Om Skribenten: