JOVIS Målarkurs till Italien – Toscana – 2021 AKVARELL – AKRYL – OLJA

Målarkurs Italien – Toscana – 2021 AKVARELL – AKRYL – OLJA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TOSCANA  2021

OM SAKER SKULLE ÅTERGÅ TILL DET NORMALA SÅ SKULLE DET KUNNA TÄNKAS ATT DET KUNDE BLI NÅGON VECKA MÅLARKURS PÅ TOSCANA 2021!
>>> UNDER TIDEN SKICKA GÄRNA INTRESSEANMÄLAN!

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

REFERENSER!

>>> SE FLER REFERENSER HÄR!!!

Referenser - Jovis Målarkurser Toscana - Akvarell - Akryl - Olja>>> TA GÄRNA EN TITT PÅ RECENSIONERNA PÅ RESORNA FRÅN MÅNGA ÅR!

AKVARELL – AKRYL – OLJA TOSCANA MÅLARKURS TILL TOSCANA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Allt det som utlovats om kursen o vistelsen där blev uppfyllt …
Hej Tack för veckan i Toscana. Allt det som utlovats om kursen o vistelsen där blev uppfyllt med råge. Tack för Din entusiasm o kunskap. Jag lärde mig mkt o det är jag säker på att alla gjorde. Jag har bara hört positiva omdömen om ”allt”. Gunnel

AKVARELL – AKRYL – OLJA TOSCANA MÅLARKURS TILL TOSCANA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Överraskad
Alltså: mina förväntningar var medelmåttliga- hade inte målat på flera år – eg sällan varit nöjd med resultatet; men tur till Toscana i trevligt sällskap lockade mig… Och detta var den bästa kurs ever( jag har varit på andra tidigare)! En duktig, inspirerande pedagogisk kunnig konstnär plus ett program vid sidan om som var helt fantastiskt- en vecka fylld av lustfylld livsbejakande njutning. Och miljön! Och vår värd som var en utomordentligt trevlig kock- musiker- arrangör av överraskningar och kärleksfull far. Det kändes definitivt som att komma hem och bli innesluten i familjens värme. Annika

AKVARELL – AKRYL – OLJA TOSCANA MÅLARKURS TILL TOSCANA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Toscana juli 2019
En professionell ledare som kan och vill dela med sig av sina kunskaper inom akvarell, akryl, olja mm. Kursen varade en vecka vilket kändes lagom då hjärnan snabbt blev fullmatad med nya intryck och upplevelser. Platsen för kursen är varm, vacker med en gedigen historia. Familjen som driver Agriturismon lät oss bli hjärtligt omhändertagna genom god rustik som modern italiensk mat, utomhusbio under stjärnorna och fri tillgång till deras pool när värmen krävde flera dopp om dagen. Kursen rekommenderas varmt till alla som på något sätt vill utvecklas, utmana sig och njuta av det livet har att ge! Maja Cecilia Rytorp

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JOVIS ATELJÉ – Målarkurs – 2020

~~~~ Jovis Ateljé och Konstkurser – JAoK ~~~~ Mickan Sandelin

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

~~~~

 
(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.

>>> SKICKA INTRESSEANMÄLAN!

Kunde inte blivit bättre!
Lena Alvin   |   2016-08-08   |   Jovis Ateljé och Konstkurser
Vilken resa vilka dagar vilket otroligt fint ställe och sist men inte minst en eloge till vår fantastiska lärare. Ett fint minne för livet.
Målarkursen med Mickan i Toscana var fantastisk Camilla   |   2016-07-28   |   Jovis Ateljé och Konstkurser
Jag lärde mig så mycket. Lektioner på förmiddagen och att börja måla före lunch och på eftermiddagen var perfekt. Kroki och hela upplägget var bra. Passade bra för både erfarna och nybörjare. Att det var så boende, så god mat och härlig stämning gjorde det bara än bättre. Jag vill tillbaks :). Nu är jag inspirerad att måla igen. Tack!

Härlig stämning hela veckan och fina, nyttiga konstnärstips av en proffsig och glad konstnär. Keidy Eriksson  |   2015-10-26  |   Akvarell – Akryl – Olja TOSCANA Målarkurs – Konstresa – Målarresa – Temaresa till TOSCANA – 2016 Det var en rolig vecka jag hade kul hela tiden både med att måla och att umgås och lära känna dom andra. Det var underbara deltagare, ett glatt gäng. Den Toskanska maten var både nyttig och god samt att vi hade en härlig och kärleksfull värdfamilj. Jag vill definitivt följa med på kurs med Mickan igen.

Toscana 3-10 oktober 2015 Ulla  |   2015-10-14  |   Akvarell – Akryl – Olja TOSCANA Målarkurs – Konstresa – Målarresa – Temaresa till TOSCANA – 2016 Är full av intryck och minnen från en jättetrevlig och mycket lärorik målarvecka i Toscana. Har fått massor med bra och nyttig kunskap. Mickan är väl förberedd, har mycket intressanta och givande genomgångar och hon tar sig alltid tid till personlig handledning. Hon delade frikostigt med sig av sin kunskap och vi fick många handfasta tips att ta med oss hem. Jag har gått på en del målarkurser genom åren och denna var den hittills bästa. Dagarna var intensiva och schemat kanske lite väl fullspäckat för min smak. Personligen hade jag gärna sett lite mer tid för reflektion och eget måleri. En av veckans höjdpunkter var besöket i Sienna. Och så förstås alla härliga människorna på kursen. La Gavina var ett fantastiskt ställe med ett underbart och personligt värdpar som jag gärna återvänder till. Ulla

Outstanding! Maria Coey  |   2015-06-06  |   Akvarell – Akryl – Olja TOSCANA Målarkurs – Konstresa – Målarresa – Temaresa till TOSCANA – 2016 Mickan lärde mig mer på en vecka i Toscana än jag lärt på flera år. Och som grädde på tårtan var vårat boende, La Gavina, med värdfamilj helt fantastiskt. Jag åker på fler av era kurser!

  MAN BLIR JU TAGGAD PÅ EN MÅLARKURS I ITALIEN NÄR HÖSTEN LIGGER GRÅ HÄR I STOCKHOLM” R

“Hej. Vill gärna följa med till Toscana! Låter som en kanonresa!” K

“Jag anmäler mig preliminärt att delta i målarkurs i Toscana, när behöver jag helt bestämma mig? Hoppas det finns plats kvar! Jag målar enbart i olja, har hållit på ett tag. Upplägget låter lockande, att bo på en gård etc “/C

mickan-uteateljen-toscana

RING ELLER MAILA GÄRNA FÖR FRÅGOR OCH AKTUELL INFO!
Anmälning - Intresseanmälning - Kontakt - Förfrågningar!

————————————————

SE SAMTLIGA RECENSIONER PÅ LÄNKEN – >>> HÄR!

Platser kvar!

15 – 22 AUGUSTI 2020!
19 – 26 SEPTEMBER 2020!

>>>MÅLARKURSAVGIFT:: 6 650 SEK FÖR EN VECKA!

>>> FÖRHANDSBOKA OCH SÄKRA PLATSEN!
HELT UTAN ÅTAGANDE, FÖRSKOTT ELLER AVGIFTER!
GÅR ATT AVBOKA NÄR SOM!
!

MÅLARKURS TOSCANA – 2020! SKICKA INTRESSE-ANMÄLAN!

KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL TOSCANA - ROM - OCH PRIS!

DET ÄR BARA ATT ÄNDRA FLYGPLATS I ALMANACKAN – OM DU FLYGER FRÅN ANNAN ORT!
(Rekommenderar Norvegian – men kolla på skyscanner.se om ni vill ha ännu fler alternativ!)

Välkomna!¸¸.•*´

JOVIS-RABATTER!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JOVIS ATELJÉ – Målarkurs – 2020

~~~~ Jovis Ateljé och Konstkurser – JAoK ~~~~

MÅLARKURS I ITALIEN – TOSCANA – 2020

AKVARELL – AKRYL – OLJA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OBS! Målarkurserna erbjuder alla tekniker. Mickan är utbildad, mycket erfaren och aktiv med eget måleri i alla teknikerna!

Jovis Målarkurs Målarresa - Italien - Toscana!

TOSCANA – 2020!

(Rekommenderar Norwegian – men kolla på skyscanner.se om ni vill ha ännu fler alternativ!)
Vi är i Sienna trakterna!

Välkommna!¸¸.•*´

~~~~

NIONDE ÅRET I FÖLJD I TOSCANA!!!!

Då det var mycket lyckat 2014 – så återvände vi 2015 – fullkomlig succé – vi återvände för tredje gången  med två veckor 2016 – och det blir bara bättre och bättre! Vi körde denna resa även 2017 och 2018 – 2019 med hela tre veckor och nu har vi 2020 och vi ser verkligen fram emot detta – vad som helst kan hända. Här finns det gamla – mycket genuina och hemtrevlig toscanska gårdar att vara på – det är här vi är och målar!

Tänk er att man sitter i en härligt vackert på en kulle med utsikt i Toscana. Man sitter på terrassen och har ätit middagen, man tar en italiensk kaffe och sedan kanske lite vin – och pratar. Hela vyn är typiskt Toscana med sina röd/gul-tonade färger och gröna raka höga cypresser och gula odlingslandskap, cikadorna spelar: Då helt plötsligt – efter solnedgången – märker man att himlen har börjat mörkna lite och ljusen börjar tändas på de omgivande kullarna – där städerna och husen alltid ligger. Det är som ett stjärntäcke eller en massa vattenlyktor som bara tänds upp – sedan mörknar himlen än mer. När himlen är helt mörk märker man plötsligt – i allt det vackra – att himlens stjärnor också börjar tändas – en efter en – och till slut sitter man i ett stort universum av mörker och ljus – och allt är fantastiskt… Just i våra trakter finns det ytterligare en fantastisk sak – magiska eldflugor som lyser upp i mörkret på kvällarna – vackert, magiskt…. Lyktorna tänds över kullarna - sedan stjärnhimmelen...

ITALIENSKA HÄLSNINGAR! CIAO!!:)

MICKAN

~~~~

JOVIS MÅLARRESOR HÄLSAR FRÅN – TOSCANA!

  Jovis Målarkurser Målarresor - la Gavina - Italien - Toscana!Jovis Målarkurser Målarresor - la Gavina - Italien - Toscana! Jovis Målarkurser Målarresor - la Gavina - Italien - Toscana! Jovis Målarkurser Målarresor - la Gavina - Italien - Toscana!Jovis Målarkurser Målarresor - la Gavina - Italien - Toscana!

~~~~

Vi tycker fortfarande att det måste vara ett härligt äventyr i konstens traditionella centrum – ITALIEN – TOSCANAdet här NIONDE året som vi kör denna målarresa blir det för alla teknikerna – AKVARELL – AKRYL – OLJA! Intresset blev genast mycket stort för Toscana och vi blev tvungna att boka en extra vecka.  2014, 2015, 2016, 2017 och 2018 blev en fantastisk upplevelse på nu kör vi nionde året – 2020 – på denna underbara trakt som är ett naturreservat! Det verkar som det finns en klar efterfrågan för målningskurser vid Medelhavet – och Toscana verkar vara en mycket intressant och efterfrågad destination. Det är klart – man får ju behagliga och vackra tankar när man hör namnet – och trakten är också mycket vacker – med sitt böljande, omväxlande landskap, sina typiskt italienska traditioner och hus – och som ni kan läsa nedan – Toscana är ett av världens absoluta centra när det gäller konst och konsthistoria. När man läser lite om vad som hänt här – och fortfarande finns kvar här – så svindlar det lite… (se nedan för lite mer info om detta)

Vår kurs äger rum i det underbara Toscana, som förtrollar oss vid första anblicken genom sin mångfacetterade charm.  Vår akvarell/olja/akrylmålningskurs är inte bara en kurs i målning, utan vi vill också erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana – både kulturellt och för er själ. Ni kommer att få uppleva en härlig miljö i det ljuva toskanska landskapet med dess mjuka gröna kullar och fantastiska vyer, där vi träffar lokala italienare vars intresse verkar vara ekologi, permaodling och matlagning, med många års erfarenhet av att leva i Toscana.

 Trakten  – har ett fint läge nära Sienna och inte så långt från Florens –  är ett paradis för natur och ro. Denna underbara natur ger dig en unik möjlighet att utforska ett fantastisk trädbevuxet, pastoralt landskap, hem för en mängd olika fåglar och djur, inklusive rådjur, piggsvin och mer än tillfälligt, vildsvin. Vita vägar och vandringsspår kors och tvärs denna gamla gården ger dig chansen att gå eller cykla och andas luften omgiven av vackra hundra år gamla tallar, cypresser och vallmo med strålande utsikt över dalarna i Toscana.

  Här blir skön avkoppling efter en hård dag på stafflierna eller akvarell-borden. Vandra genom en bergssluttande olivlund, gå mellan skuggor av majestätiska paraply tallar och cypresser eller helt enkelt bli inspirerad av landskapet. Njut av ett glas kallt vin – medan du ser solen gå ned över de vackra toscanska kullarna och fälten. I denna miljö kommer du att måla och rita under samma mättade ljus som inspirerade renässansens stora konstnärer.

En beskrivning av det pastorala, böljande landskapet i Toscana…

”träd, oliver, valnötter, och ståtliga tallar. Bakom en grönskande skog och runt gyllene böljande fält och fjärran bergen – i närheten en sjö….”

”en bergssluttande paradis för natur och ro. Detta underbara sceneri ger dig en sällsynt möjlighet att utforska en fantastisk trädbevuxet och pastoralt landskapet, hem för en mängd olika fåglar och djur, inklusive rådjur, piggsvin och mer än enstaka, vildsvin. Vita vägar och spår korsar denna gamla gården ger dig chansen att gå eller cykla och andas luften, omges av vackra hundra år gamla tallar, cypresser och strålande utsikt över dalarna”

~~~~

Toscana har ett enormt kulturellt och konstnärligt arv, uttryckt i regionens kyrkor, palats, konstgallerier, museer, byar och torg. Många av dessa artefakter finns i de större städerna, såsom Florens och Siena, men även i mindre byar utspridda runt om i regionen, såsom San Gimignano.

 Toscana har ett unikt konstnärlig arv, och Florens är en av världens viktigaste akvarell-centra, till och med så – att det ofta ges smeknamnet ”konstpalatset i Italien” (staden tros också ha den största koncentrationen av renässans konst och arkitektur i världen) konstnärer som Cimabue och Giotto, grundarna av den italienska målningen, bodde i Florens och Toscana samt Arnolfo och Andrea Pisano, förnyare av arkitektur och skulptur, Brunelleschi, Donatello och Masaccio renässansens förfäder, Ghiberti och Della Robbias, Filippo Lippi och Angelico, Botticelli, Paolo Uccello och universal-geniet Leonardo da Vinci och Michelangelo.

Regionen innehåller många museer och konstgallerier, många bostäder innehåller några av världens mest värdefulla konstverk. Sådana museer inkluderar Uffizi, som håller Botticellis Venus födelse, Pitti Palace, och Bargello, för att nämna några. De flesta av de fresker, skulpturer och målningar i Toscana finns i regionens rikligt utsmyckade kyrkor och katedraler, som Florens katedral, Siena Cathedral, Pisa katedralen och Collegiata di San Gimignano.

Toskanskan bildar det egentliga italienska skriftspråket, och utvecklades som sådant av Dante. Ett jämförelsevis stort antal av Italiens förnämsta skriftställare och konstnärer (Dante, Petrarca, Boccaccio, Guicciardini, Machiavelli, Galilei, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo m. fl.) härstammar alla från Toscana.

Wikipedia

~~~~

—>>>>KURSSCHEMA – JULI OCH SEPTEMBER  2020

Dag 0 – Lördag  ———->>>Ankomst-dag!
Dag 1 – Söndag Vi börjar arbeta på söndag.
Dag 2 – Måndag Målar hela dagen!
Dag 3 – Tisdag UTFLYKTSDAG! (eller stanna hemma och måla)
Dag 4 – Onsdag Målar hela dagen!
Dag 5 – Torsdag Målar hela dagen!
Dag 6 – Fredag Målar hela dagen!
Dag 7 – Lördag Frukost

        ————————        

Någonstans under veckan kan vi göra vin och ost-provning om gruppen önskar. Utöver detta så är det upp till deltagarna vad vi skall göra. Om gruppen så önskar gör vi en halv eller heldags utflykt. Vi åkte till de varma källorna år 2014 och och även 2015 och 2016 – 2017  – och det var en fullkomligt underbar upplevelse – som vi gärna gör om någon gång.

Toscana-De termiska källorna

~~~~

  Mickan Sandelin Mickan Sandelin – är en mycket erfaren, utåtriktad, glad och levande konstnärlig ledare som ger allt för sina deltagare – och på ett mycket personligt sätt. Hon är utbildad och kunnig inom många olika tekniker. Att vara personlig är något vi tycker är viktigt – och en grund i vår verksamhet. Att det inte skall kännas direkt som en köpt tjänst eller så – utan mycket personligt – och lite – som att träffa en vän… Hon är också en aktiv konstnär – som målar och har utställningar löpande – och säljer och lever på sin konst – och sina kurser. Mer om Mickan och hennes målningar och utställningar – se hemsidan för Jovis Ateljé!

~~~~

Mickan Sandelin

– om Mickan Sandelin och Jovis Ateljé och Konstkurser – JAoK Se hemsidan för mer information om Mickan Sandelin och Jovis Konstkurser – JaoK

Jovis Målarkurser – 2020 Grekland/Kreta – Italien/Toscana – Sverige/ kanske S-holms skärgård. Skicka intresseanmälan!)
Se de andra sidorna här – och länkarna – för mer information om alla konstresorna/målarresorna på Jovis Ateljé – 2020

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

Ring, maila eller skicka intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

Jovis Ateljé och Konstkurser – JaoK– CV – Mickan Sandelin Se hemsidan för: CV – Mickan Sandelin

– Kursbeskrivning Akvarell

Akvarellen räknas som den svåraste av alla tekniker inom måleri, men är också väldigt generös om man använder sig av rikligt med vatten och pigment. Nästan alltid uppstår fantastiska ljusskildringar och överraskande former som man kanske inte alltid tänkt sig. Det är just detta som man med mycket träning kan lära sig att se – och kontrollera till viss del.

Att ta vara på alla dessa möjligheter i akvarell-tekniken är det jag tycker är så spännande att förmedla till mina deltagare. A Never – Ending – Story…

Alla är välkomna – både nybörjare eller mer erfarna – eftersom det är individuell handledning. Jag kommer att vara tillgänglig under hela dagen. Vill man ha extra mycket hjälp får man det.

I det moderna akvarellmåleriet är också flödigt med vatten en viktig del av processen. Jag lägger stor vikt på pigmenten och deras olika karaktärer – och hur de låter sig blandas.

Det vanligaste är att man använder Windsor Newton-färgerna – men även de ryska färgerna är av hög kvalitet. Man kan använda färger i tub eller kaka, men lättast är att använda tub – speciellt om man målar med stora penslar.

Penslarna ska även dom vara av bra kvalitet och inte för små. Själv använder jag gärna penslar som heter da Vinci( tysktillverkade) och finns i en mängd olika storlekar.

Bra att ha är en platt 3 cm – plus en eller två runda penslar i två storlekar t.ex. 18-24.

Papperets beskaffenhet har stor betydelse för resultatet. Ett bra papper är t.ex. Arches 300 g. Medelgrov eller grov gräng ger mer effekter en fin gräng,.

Jag kommer under kursen att lära ut en del knep – för att utnyttja materialen och de olika kvaliteterna – i färg, penslar och papper.

Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt i Toscana. Det kan vara i landskapet eller från panoramat vi har från själva terrassen – där vi bor. Ljus och mörker – kontraster som gör en bild så spännande. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.

Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och använder passepartouter – tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv.

Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.

De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story…

Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning…

Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – göra en utflykt på egen hand – eller bada i poolen.

Stolar och bord kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet som papper – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

~~~~

Deltagarna ska ha med sig;

– Akvarellfärger – gärna av konstnärs-kvalitet

https://www.ibwahlstrom.se/farg/akvarellfarg
Rekommenderar: W&N Professional tuber eller S:t Petersburg färger (ryska)

http://www.westersart.se/butik/product-category/akvarellfarg/
Rekommenderar: Daniel Smith färger (tuber)

– Akvarellpapper – minst 300gr
(gärna med olika gräng – så många som man kan ta med sig i sitt bagage)

https://www.ibwahlstrom.se/papper-duk-underlag/papper/akvarellpapper
Rekommenderar Arches akvarell eller Saunders Waterford

– Akvarellpapper – minst 300gr (gärna med olika gräng – så många som man kan ta med sig i sitt bagage)

– (Plywood-skiva – minst 50 cm x 40 cm kommer finnas på plats. Ej nödvändigt att ta med sig!)

– Penslar – olika storlekar avsedda för akvarell

– Maskeringstape

~~~~

Winsor & Newton (gärna tuber)
S:t Petersburg färger (ryska)
Daniel Smith färger (tuber)

Gula färger  :   gamboge,  lemon yellow
Röda färger:  Alizarin,  cadium red eller winsor red
Blå färger:    Ultramarin,   cobolt,   phtaloblue
Gröna färger:   Sap green, viridian green

Jordfärger: bränd umbra,  yellow ockra,  bränd terra di sienna

Svarta färger:  ivory black,  neutral tint,  payne´s grey

Färgerna finns naturligtvis på olika ställen.
Det är bara att söka på Google så hittar du konstbutiker nära dig.
Eller så beställer du online helt enkelt.

Om du redan har en låda eller andra tuber så kan du använda dessa –
se det här som ett förslag och kanske kan du köpa till dom som fattas.

StillebenSvart MagiVisdom

~~~~

– Kursbeskrivning för akryl och olja

Man kan idag måla med vattenlösliga oljefärger som är alldeles utmärkta. Man slipper farliga lösningsmedel som terpentin. Allergiker och känsliga personer kan nu använda dessa färger. Oljefärgen är en fantastisk skildrare av djup och form och ljus.

Man målar både med kniv och penslar, det finns väldigt många olika tekniska möjligheter att ”bygga” upp en målning i oljefärg/akryl. Skiktmåleri där man låter underliggande färger torka innan man lägger på nästa, pastost måleri – där man målar med tjocka lager av färg. Materialet man målar på består ofta av linne eller bomull som är grundade med vit färg. Man kan även måla på dukpannåer eller masonitpannåer men även på papper av olika slag – allt ifrån golvpapp till smörpapper. Penslarna är ofta av svinborst när det gäller oljemåleri. I akryl använder man syntet-penslar avsedda för akrylmåleri.  Vi kommer  experimentera och vidareutveckla våra skisser och ideèr. Dessa kan man dels ha gjort i kol, tuschpenna, blyerts eller oljepastell.

Jag kommer under kursen att lära ut olika tekniska möjligheter för att utnyttja oljemåleriets alla kvaliteter. Perspektiv, form och komposition – är viktiga delar att studera och förstå – i bildens uppbyggnad. Vi studerar omgivningarna – som kan vara landskapet eller byggnader – och dessa fantastiska miljöer som vi bara kan finna här i Toscana.

Jag använder ofta den snabbtorkande akrylen som undermålning då den går alldeles utmärkt att använda på sugande underlag – som kraftigt papper, bomullsduk, linneduk eller pannå. Och när vi är beroende av snabb torktid – så kan man använda ett medium som man blandar i färgen – det går även att använda sig av en blandning av akryl och olja. Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt i Toscana. Det kan vara i träd, oliver, valnötter, och ståtliga tallar som omger huset där vi bor – men också ruinerna, landskapet och den vackra vyn över de toskanska kullarna. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.  Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv. Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.  De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story… Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning… Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – se solnedgången från terrassen utanför huset – göra en utflykt på egen hand I det vackra landskapet – eller bada i poolen.

Stolar, bord och stafflier kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

Mickan

~~ Materiallista ~~

(Förslag på material att ta med sig ned)

• Oljefärger Artisan vattenlösliga (kan blandas med terpentin-lösliga)

Förslag på färger!

• Cadmium red

• Cadmium yellow

• Lemon-yellow

• Cobolt

• Ultramarin

• Preussiskt blå

• Bränd umbra

• Raw umbra

• Bränd terra di sienna

• Raw terra di sienna

• Yellow ockra

• Stor tub vit

• Svart

• Akryl-färger (av god kvalitet) WN-akrylfärger är bra

Ta gärna med er både akryl och oljefärg. Det kan vara bra att ha då saker torkar snabbare med akryl. Vi kan både måla eller grunda med akrylen och blanda in den med oljan.

• Duk-pannåer i olika storlekar (ej för stora tänk på transporten)

Lämpligt är att måla på linneduk som köpes på rulle Det finns på Claes Ohlsson, Zinkvitt, Wahlströms etc… Köp några meter…

• Penslar för oljefärg och akryl olika storlekar cirka 10 stycken

• Målarknivar olika storlekar

• Maskerings-tape

• Skiss-block

• Kol, pennor och en låda med oljepastell-kritor

Bakplåtspapper/papptallrikar till palett kan vara praktiskt

Mickan tar med sig sickativ för både oljefärg och vattenlöslig oljefärg. Sickativ är ett medel som får färgerna att torka snabbare.

Allt konstmaterial finns på Zinkvitt, Wahlströms och andra konstmaterial-affärer som Hornbach – online eller i butik!

~~~~—————————-
VÄLKOMNA TILL HÄRLIGA MÅLARDAGAR PÅ UNDERBARA KRETA!
~~~~—————————-

~~~~

I priset ingår:

>>>MÅLARKURS-AVGIFT: 6 650 SEK PER VECKA!

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

~~

Platser kvar!

15 – 22 AUGUSTI 2020!
19 – 26 SEPTEMBER 2020!

>>>MÅLARKURSAVGIFT:: 6 650 SEK FÖR EN VECKA!

>>> FÖRHANDSBOKA OCH SÄKRA PLATSEN!
HELT UTAN ÅTAGANDE, FÖRSKOTT ELLER AVGIFTER!
GÅR ATT AVBOKA NÄR SOM!
!

 

>>> SKICKA INTRESSEANMÄLNING!

MÅLARKURSEN TILL TOSCANA – 2020!
ANMÄLNINGAR TAS EMOT!

KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL TOSCANA - ROM - OCH PRIS!

DET ÄR BARA ATT ÄNDRA FLYGPLATS I ALMANACKAN – OM DU FLYGER FRÅN ANNAN ORT! (Rekommenderar Norwegian – men kolla på skyscanner.se om ni vill ha ännu fler alternativ!)

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.

~~~~~

 

Välkommen!¸¸.•*´

Om ni har frågor hör av er till oss!

 Vi finns till för att hjälpa och underlätta och vi besvarar gärna alla sorters frågor och funderingar.

 Vi jobbar för nöjes skull – på fullt allvar!

 Vi tar det personligt!

Kontakta oss!

 Vänliga Hälsningar!;)

~~~~~

Fyll i formuläret nedan – så kontaktar jag dig så snart jag kan.

Jovis Ateljé och Konstkurser

Jovisgatan 6

151 73 Södertälje

Konstnär: Mickan Sandelin

~~

mobil: (noll sju tre fem) 00 69 63

mail: jovis(snabel-a)mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se(snestreck)blog

~~

PlusGiro: 152 58 62-7

Org.nr: 530707-5621

VAT: SE530707562101

~~~~~

– ALLMÄNNA RÅD OCH VILLKOR

Betalningsvillkor:  Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar målarkursen. Vi tar inte ut någon anmälningsavgift då vi vill erbjuda generösa betalningsvillkor och man slipper den där extra avgiften på transaktionen. I villkoren ingår att ni skall informera oss i god tid om avbokning. Resa till Pisa: Boka flyget så snart ni har bestämt er så får ni bättre priser!  Det är Pisa flygplats som gäller. Villkor: Vi ställer i princip inte in kurser utan kör dem under alla rimliga förutsättningar. Det finns dock tillfällen – utanför vår kontroll – då en kurs kan bli inställd. Jovis står inte ansvarig för situationer som kan uppstå p.g.a. force majeure omständigheter – d.v.s. naturkatastrofer som översvämning, jordbävning och vulkanutbrott – men även ekonomiska undantagstillstånd, krig eller stora strejker etc. Kort talat – omständigheter man inte råder över.  Det är deltagarens ansvar att vid bokning av flygbiljetter ta avbeställningsskydd. Glöm ej reseförsäkringen för din egen trygghet. Skall finnas!

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

~~~~~

Fyll i för Mer Info, Kontakt, Nybeställning, Kurser eller Köp av Färdig Konst – så kontaktar jag dig.

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.