AKVARELL – AKRYL – OLJA – JOVIS Målarkurs till Grekland – Kreta – 2021

Målarkurs på KRETA – 2021 AKVARELL – AKRYL – OLJA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KRETA  2021

OM SAKER SKULLE ÅTERGÅ TILL DET NORMALA SÅ SKULLE DET KUNNA TÄNKAS ATT DET KUNDE BLI NÅGON VECKA MÅLARKURS PÅ KRETA 2021!
>>> UNDER TIDEN SKICKA GÄRNA INTRESSEANMÄLAN!

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.


AKVARELL – AKRYL – OLJA KRETA MÅLARKURS TILL KRETA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Som vanligt en härlig vecka! En kompetent, inspirerande och kunnig lärare som behärskar många olika tekniker. Jag känner att jag utvecklas i min målning även om det går långsamt, dock inte Mickans fel:) omgivningarna, huset, maten och servicen är fantastisk. Mår så bra efter en vecka på kreta. Tack för att ni finns! Kristina Persson

AKVARELL – AKRYL – OLJA KRETA MÅLARKURS TILL KRETA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Kursen hölls i en underbar miljö. Fantastisk hemlagad mat av råvaror direkt från trädgården. En familjär stämning hos värdfolket och kursdeltagarna. Kursens upplägg var bra med olika teman varje dag. Den passade både nybörjare och mer erfarna. Mickan är en utmärkt pedagog som gjorde målandet intressant och lustfyllt. Hon var engagerad från morgon till sen kväll alltid närvarande. Micke är en mysig kille som lyste upp stämningen. Jag lärde mig massor. Jag har gått på många kurser och denna var absolut en av de bästa. Ingrid Tengelin

AKVARELL – AKRYL – OLJA KRETA MÅLARKURS TILL KRETA – 2019
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Snittbetyg: 5
Top klass ! 😃
Underbara Kreta ! Så god mat och fin miljö med gulligt bemötande av familjen och Ulpo. Och sist men inte minst , den proffsiga Målarläraren Mickan ❤️ Många glada skratt blev det. Mikael förgyller tillvaron med humor och många tankar om samhället och livet. Stort tack alla ❤️
Chrislouise 50

~~
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 ————————————————

RING ELLER MAILA GÄRNA FÖR FRÅGOR OCH AKTUELL INFO!

————————————————

Mickan-Sandelin-Jovis-Atelje-Målarkurser-Målarresor-Akvarell-Akryl-Olja

————————————————

KRETA - ZORBAS Ö

~~~~
KRETA 5 – 12 SEPTEMBER 2020  

Platser kvar!MÅLARKURS-AVGIFT — 5 200 SEK
JUST NU – SÄTT PRISET SJÄLV!!!!

MÅLARKURS KRETA – 2020 ANMÄLNINGAR TAS EMOT!

KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL KRETA-CHANIA - OCH PRIS!

Hör av dig till oss!

Vi finns till för att hjälpa och underlätta och vi besvarar gärna alla sorters frågor och funderingar.

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

Vi jobbar för nöjes skull – på fullt allvar!

Vi tar det personligt!

Kontakta oss!

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.

————————————————

en mycket vacker blandning av konst, vackra möten, hemlagad mat och omsorger i detaljerna. En grekisk odyssé – en saga – ett vackert grekiskt vansinne – på ZORBAS ö. Ni kommer överraskas och beröras av det personliga – som samtliga våra målarkursare har blivit ända sedan vi började med de här målarresan 2012… Kreta är ett skimrande hjärteställe och man blir djupt berörd på ett personligt plan – kursen är rätt så unik. >>>Det finns de som återkommit för tredje – fjärde och antagligen NIONDE året i rad 2020!!!

2012 2013

Kreta - september - 2015 - Jovis Atelje - Akvarell - Akryl - Olja2015

~~~~

JOVIS-RABATTER!

VI VET ATT MÅNGA UPPSKATTADE UPPLEVELSERNA – NÅGRA OMDÖMEN BLAND MÅNGA ANDRA:

SE SAMTLIGA RECENSIONER PÅ LÄNKEN – >>> HÄR!

Referenser - Jovis Målarkurser Kreta - Akvarell - Akryl - Olja

– ”Tack,tack,tack för en underbar vecka på Kreta! Ni kan inte fatta hur jag njöt!!! Jo det kan Ni förresten! Det här ska jag bära med mig resten av livet!”

Plingan

Takk for en fantastisk uke i Skoloufia som må kunne kalles “The ultimate watercolour painting experience”! Svært godt tilrettelagt av KretaTema. Jeg hadde personlig stort utbytte av kurset. Mickan Sandelin var en dyktig pedagog med masse energi og humør.Hun bød virkelig på deg selv!

Gruppen fungerte utmerket; trivelige mennesker. Vi ble tatt hånd om av et fantastisk vertspar på et utrolig vakkert sted. Gresk mat og drikke på sitt beste til frokost, lunsj og middag. “Malepausen” midt i uken med en tur i nærområdet var et interessant innslag.

Ulpu hadde stor kunnskap om stedene vi besøkte. Jeg tok mange fotografier og har mye materiale når de mørke høstkvelder og vinteren setter inn her i Norge. Foruten økt kunnskap om akvarellmaling ga kurset stor inspirasjon til fortsatt maling! “What an experience – I will be back”!

Mvh. Arne

Jätte tack för en underbar semester hos er!! Sitter just nu på jobbet i ett kallt Sverige och drömmer mig tillbaks till er alla…….

Vi ses snart!! 😉

Ingun

 

Åh, vad jag längtar tillbaks till Kreta. Jag är såååå nöjd med kursen och allt! Märker det själv idag när jag berättar för arbetskamraterna vad jag varit med om.

Långt över alla förväntningar. Både när det gäller målningen, boendet, naturen, maten, mottagandet och utflykten. Känns nästan konstigt att vara här i Skåne. Man vänjer sig så fort vid det lugna tempot.

Mvh. Lotta

 

Vecka 21 då jag var på kurs var bara hur bra som helst. Kursen var mycket givande och boende samt mat var över all förväntan. Vi fann inte tillräckligt med ord för att beskriva den bra maten och hur trevliga värdparet var.

Dagsutflykten var precis perfekt, med lagom sevärdheter och kultur samt härlig lunch.

Många hälsningar Inga

 

Det var en veldig trævlig og sosial vecka vi hadde på Kreta.! Ock sjælvklart också mycket lærerikt! Nu har jeg planer om å måla masse i sommar…

Ha det så bra i “paradiset” ock så hørs vi sekert sen!

Kram fra Kjellaug

 

Tack för den härliga tiden med Kreta Tema. Det är med varma känslor jag blicka tillbaka. Det var en fantastisk miljö med underbar gästvänlighet och engagemang och mycket god mat.

Vi fick möjligheten att se det genuina kreta och dess människor som många turister inte får möjlighet till.Här är vädret inte så bra så jag får klara mig med de sköna minnerna.

Kram Monicka

 Hoppas allt är OK efter den stora (FETA) festen

Kram Plingan( Inger!

~~~~

Info om JOVIS nya Målarkurser – 2020!

Glöm inte att Ni själva kan föreslå och initiera konstresor eller kurser! Är ni en grupp som önskar en konstresa eller har ni helt enkelt bra tips på var man kan förlägga konstresor – tag gärna kontakt! Kontakt!

EN STUDIE I KONST – LEVANDE KONST – OCH LIVETS KONST – SOM ENDAST FINNS I DYNAMIKEN I MÖTETS NÄRVARO – OCH I ÖVERGÅNGARNA MELLAN SAKER, KULTURER OCH MÄNNISKOR… I DET SOM HÄNDER OCH SKER – OCH ÄR LITE UTANFÖR VÅR KONTROLL – SOM I EN AKVARELL – I DET KREATIVA KAOSET.

TACK FÖR EN OTROLIG SOMMAR – TILL ALLA – SOM VAR MED!

MICKAN SANDELIN/JOVIS ATELJÉ OCH KONSTKURSER – JAoK

————————————————

Mickan-Sandelin-Jovis-Atelje-Målarkurser-Målarresor-Akvarell-Akryl-Olja

~~~~
KRETA 5 – 12 SEPTEMBER 2020

Platser kvar!MÅLARKURS-AVGIFT KRETA — SÄTT PRISET SJÄLV!

MÅLARKURS KRETA – 2020 ANMÄLNINGAR TAS EMOT!

KOLLA LEDIGA FLYGRESOR TILL KRETA-CHANIA - OCH PRIS! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ FÖRHANDSBOKA REDAN NU INFÖR 2020! SKICKA INTRESSEANMÄLAN OCH SÄKRA PLATSEN HELT UTAN ÅTAGANDE! VI HAR REDAN FLERA PRELIMINÄRBOKNINGAR! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~
MÅLARKURSAVGIFT! — > SÄTT PRISET SJÄLV!
~~~~

Konstnär - Kursledare Mickan Sandelin

 

 

Välkommen till vår målarkurs på Kreta – 2020!
Kursledare: Mickan Sandelin
Kurstid:

  • Målarkurs Kreta 5 – 12 SEPTEMBER 2020

Alla är välkomna – både nybörjare eller mer erfarna – eftersom det är individuell handledning…

Pris målarkursavgift per vecka: SÄTT PRISET SJÄLV!

 

Veckans program:

Lördag : Ankomstdagen
Söndag : Kurs
Måndag : Kurs
Tisdag : Utflyktsdag
Onsdag : Kurs
Torsdag : Kurs
Fredag : Kurs och en avslutnings fest på kvällen.
Lördag : Avslutning, evaluering. 

Ofta är våra deltagare väldigt fokuserade på att måla – men det finns optioner – i trakten.
På SagoÄventyr i Apelsin/Citron/Valnötslunden i den djupa Ravinen!;) Ibland vill grupperna stanna hemma och måla istället för utflykt och det är i så fall bara att säga till så gör vi förändringar enligt gruppens önskemål.  Hör av er!! MICKAN

—————————————————————– Vill ni hänga med mig till KRETA…??;) Det kommer bli en fantastisk resa...!

Mickan Sandelin
Nu går årets målarresa – FÖR NIONDE ÅRET I RAD – till trakterna Skouloufia Rethymnon på Kreta – och det är akvarell – akryl – olja det handlar om här. Hjärtligt välkomna till det underbara Kreta – det äkta Kreta – bortanför alla turistlinjer… Jag vågar påstå på mitt nionde år här  – att denna resa är unik då allting här är underbart, personligt och äkta. När ni reser härifrån – många djupt berörda …med tårar i ögonen – har ni gjort nya vänner. Tårfyllt farväl...  

Mytomspunna Kreta fullkomligt dignar av kulturella minnesmärken, storslagna vyer, blomsterprakt, bergens och ravinernas frid. I den kretensiska musiken kan man höra takten av stolthet, i myterna lever hjältar och hjältedåd. Här på denna vackra och evinnerliga Ö håller vi våra akvarell-kurser i den lilla landsbyn Skouloufia – som ligger 18 km från Rethymnon. Här kommer ni att få uppleva en härlig miljö där livet går sin gilla gång som är obetydligt påverkad av turismen. Under kursens gång vill vi visa dig det sanna Kreta, som finns bakom de normala vallfartslederna, det Kreta – vi känner – och som vi önskar dela med dig. Upplevelser som ofta inte syns under de traditionella turerna. Några egna bilder från Kreta….

Kaffe och Lussebulle på Kreta...;)Ja, det är snö som ni ser...;)Snö - på Kreta - i December...;)

. Mickan Sandelin Mickan Sandelin – är en mycket erfaren, utåtriktad, glad och levande konstnärlig ledare som ger allt för sina deltagare – och på ett mycket personligt sätt. Hon är utbildad och kunnig inom många olika tekniker. Att vara personlig är något vi tycker är viktigt – och en grund i vår verksamhet. Att det inte skall kännas direkt som en köpt tjänst eller så – utan mycket personligt – och lite – som att träffa en vän… Hon är också en aktiv konstnär – som målar och har utställningar löpande – och säljer och lever på sin konst – och sina kurser. >>> Mer om Mickan och hennes målningar  och utställningar – se de olika sidorna här på bloggen!

LITE BILDER FRÅN TIDIGARE MÅLARKURSER….

Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin! Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!Jovis Målarkurser Målarresor - Kursledare Mickan Sandelin!

.

   Hon skär ut märgen och lägger det på en tallrik!  Mickan får smörja sin solbränna med Aloe Veran!

 

 

Du kanske äter under bar himmel och ser solen gå ned i din vackra panoramautsikten. Mörkret faller och ljusen tänds över kullarna – några båtar går förbi ute på havet – du ser ljusen från den vackra gamla staden Rethymon i fjärran. Då tänds stjärnorna och månen kommer upp – först en stor och sedan kommer månen och sedan tänds resten av stjärnhimmeln. Du kanske bestämt dig för att ta ett kvällsdopp och ligger i den sköna poolen med ett glas vin vid kanten – du ser stjärnorna, örterna och skuggorna från trädgården och ljusen i fjärran… grekiska och svenska röster blandas…du bara tittar upp och upplever denna grekiska/kretenska sagovärld…. du skymtar tydligt VINTERGATANS mjölkiga väg mellan husen – där det är lite mörkare…. du finns mitt i ditt alldeles egna – ZORBA-Äventyr…  du är….

~~~~

Mickan Sandelin

– om Mickan Sandelin och Jovis Ateljé och Målarkurser – JAoK Se hemsidan för mer information om Mickan Sandelin och Jovis Konstkurser – JaoK

Jovis Målarkurser – 2020 Grekland/Kreta – Italien/Toscana -Sverige/S-holms Skärgård – Gård i Västmanland + Jovis

Ring, maila eller skicka intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ FÖRHANDSBOKA ELLER BOKA! BILLIGASTE FLYGBILJETTERNA JU TIDIGARE MAN BOKAR! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

– JaoK– CV – Mickan Sandelin Se hemsidan för: CV – Mickan Sandelin

– Kursbeskrivning Akvarell

Akvarellen räknas som den svåraste av alla tekniker inom måleri, men är också väldigt generös om man använder sig av rikligt med vatten och pigment. Nästan alltid uppstår fantastiska ljusskildringar och överraskande former som man kanske inte alltid tänkt sig. Det är just detta som man med mycket träning kan lära sig att se – och kontrollera till viss del.

Att ta vara på alla dessa möjligheter i akvarell-tekniken är det jag tycker är så spännande att förmedla till mina deltagare. A Never – Ending – Story…

Alla är välkomna – både nybörjare eller mer erfarna – eftersom det är individuell handledning. Jag kommer att vara tillgänglig under hela dagen. Vill man ha extra mycket hjälp får man det.

I det moderna akvarellmåleriet är också flödigt med vatten en viktig del av processen. Jag lägger stor vikt på pigmenten och deras olika karaktärer – och hur de låter sig blandas.

Det vanligaste är att man använder Windsor Newton-färgerna – men även de ryska färgerna är av hög kvalitet. Man kan använda färger i tub eller kaka, men lättast är att använda tub – speciellt om man målar med stora penslar.

Penslarna ska även dom vara av bra kvalitet och inte för små. Själv använder jag gärna penslar som heter da Vinci( tysktillverkade) och finns i en mängd olika storlekar.

Bra att ha är en platt 3 cm – plus en eller två runda penslar i två storlekar t.ex. 18-24.

Papperets beskaffenhet har stor betydelse för resultatet. Ett bra papper är t.ex. Arches 300 g. Medelgrov eller grov gräng ger mer effekter en fin gräng,.

Jag kommer under kursen att lära ut en del knep – för att utnyttja materialen och de olika kvaliteterna – i färg, penslar och papper.

Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt på Kreta. Det kan vara i olivlunden, apelsinträdgården, ruinerna, landskapet eller från det fullkomligt fantastiska panorama vi har från själva terrassen – där vi bor. I den gamla byn finns många fina motiv – gamla hus, gränder ljus och mörker – kontraster som gör en bild så spännande. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.

Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och använder passepartouter – tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv.

Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.

De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story…

Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning…

Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – göra en utflykt på egen hand – eller bada i poolen.

Stolar och bord kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet som papper – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

~~~~

Deltagarna ska ha med sig;

– Akvarellfärger – gärna av konstnärs-kvalitet

https://www.ibwahlstrom.se/farg/akvarellfarg
Rekommenderar: W&N Professional tuber eller S:t Petersburg färger (ryska)

http://www.westersart.se/butik/product-category/akvarellfarg/
Rekommenderar: Daniel Smith färger (tuber)

– Akvarellpapper – minst 300gr
(gärna med olika gräng – så många som man kan ta med sig i sitt bagage)

https://www.ibwahlstrom.se/papper-duk-underlag/papper/akvarellpapper
Rekommenderar Arches akvarell eller Saunders Waterford

– Akvarellpapper – minst 300gr (gärna med olika gräng – så många som man kan ta med sig i sitt bagage)

– (Plywood-skiva – minst 50 cm x 40 cm kommer finnas på plats. Ej nödvändigt att ta med sig!)

– Penslar – olika storlekar avsedda för akvarell

– Maskeringstape

~~~~

Winsor & Newton (gärna tuber)
S:t Petersburg färger (ryska)
Daniel Smith färger (tuber)

Gula färger  :   gamboge,  lemon yellow
Röda färger:  Alizarin,  cadium red eller winsor red
Blå färger:    Ultramarin,   cobolt,   phtaloblue
Gröna färger:   Sap green, viridian green

Jordfärger: bränd umbra,  yellow ockra,  bränd terra di sienna

Svarta färger:  ivory black,  neutral tint,  payne´s grey

Färgerna finns naturligtvis på olika ställen.
Det är bara att söka på Google så hittar du konstbutiker nära dig.
Eller så beställer du online helt enkelt.

Om du redan har en låda eller andra tuber så kan du använda dessa –
se det här som ett förslag och kanske kan du köpa till dom som fattas.

StillebenSvart MagiVisdom

~~~~

– Kursbeskrivning för Akryl och Olja

Man kan idag måla med vattenlösliga oljefärger som är alldeles utmärkta. Man slipper farliga lösningsmedel som terpentin. Allergiker och känsliga personer kan nu använda dessa färger.

Oljefärgen är en fantastisk skildrare av djup och form och ljus.

Man målar både med kniv och penslar, det finns väldigt många olika tekniska möjligheter att ”bygga” upp en målning i oljefärg/akryl. Skiktmåleri där man låter underliggande färger torka innan man lägger på nästa, pastost måleri – där man målar med tjocka lager av färg. Materialet man målar på består ofta av linne eller bomull som är grundade med vit färg. Man kan även måla på dukpannåer eller masonitpannåer men även på papper av olika slag – allt ifrån golvpapp till smörpapper. Penslarna är ofta av svinborst när det gäller oljemåleri. I akryl använder man syntet-penslar avsedda för akrylmåleri.

Jag kommer under kursen att lära ut olika tekniska möjligheter för att utnyttja oljemåleriets alla kvaliteter. Perspektiv, form och komposition – är viktiga delar att studera och förstå – i bildens uppbyggnad. Vi studerar omgivningarna – som kan vara landskapets höga berg och djupa raviner eller byggnaderna – ofta gamla, en del vackra ruiner – vitkalkade med den starka grekiska färgskalan – och dessa fantastiska miljöer som är så typiska för det vilda Kreta – ZORBAS ö..

Jag använder ofta den snabbtorkande akrylen som undermålning då den går alldeles utmärkt att använda på sugande underlag – som kraftigt papper, bomullsduk, linneduk eller pannå. Och när vi är beroende av snabb torktid – så kan man använda ett medium som man blandar i färgen – det går även att använda sig av en blandning av akryl och olja.

Varje dag börjar med demonstration av dagens övning som utgår från de fantastiska motiv vi har omkring oss lokalt på Kreta. Det kan vara i olivträd, örter, fruktträd som aprikosträd,  som omger husen – Villa Anatoli och Villa Iliogerma – där vi bor. Vi får inte glömma fåren med sina bjällror som kommer morgon och kväll med sin fåraherde – fullkomligt pastoralt – men också ruinerna, landskapet och den vackra vyn över de kretenska bergen – och de fullkomligt fantastiska solnedgångarna – eller månen på natten medan man tydligt ser vintergatan ringla sig fram på natthimlen. I den gamla byn Skoulufia – med anor från långt tillbaka – finns många fina motiv – gamla hus, gränder ljus och mörker – kontraster som gör en bild så spännande. Färgperspektiv, bilduppbyggnad och ljusets betydelse är avgörande för helheten i slutresultatet – och detta går jag också igenom naturligtvis.

 Vi pausar med lunch, därefter fortsätter dagen med måleri fram till kl. 17.00 – då vi har genomgång av dagens måleri. Detta är dagens höjdpunkt – vi diskuterar och tittar på våra målningar för att lära av varandra – och för att se våra övningar från ett annat perspektiv.

Man slutar aldrig att förvånas över resultaten.

 De olika perspektiven som blandas skapar även här en – Never – Ending – Story… Och det är väl det som konsten handlar om – eller det som är själva – konsten – att hantera alla variabler – så att en annan – egen – värld skapas – och en annan tidsuppfattning… Kvar blir en fascination över allt man ser, känner och tänker – och en längtan efter att få – leka vidare – av en myriad av – anledningar – som bara man själv – konstnären – känner till.

Efter genomgång och middag kan man avsluta kvällen med att fortsätta måla fritt eller bara njuta av kvällen – se solnedgången från terrassen utanför huset – göra en utflykt på egen hand I det vackra landskapet – eller bada i poolen.

Stolar, bord och stafflier och en helt egen studio med tillbehör kommer att finnas på plats – men de personliga målargrejorna och konstnärsmaterialet – tas med. Vi har bedömt att det här är det bästa arrangemanget.

Mickan

 

~~ Materiallista  – Akryl/Olja~~

(Förslag på material att ta med sig ned)

• Oljefärger Artisan vattenlösliga (kan blandas med terpentin-lösliga)

Förslag på färger!

• Cadmium red

• Cadmium yellow

• Lemon-yellow

• Cobolt

• Ultramarin

• Preussiskt blå

• Bränd umbra

• Raw umbra

• Bränd terra di sienna

• Raw terra di sienna

• Yellow ockra

• Stor tub vit

• Svart

• Akryl-färger (av god kvalitet) WN-akrylfärger är bra

Ta gärna med er både akryl och oljefärg. Det kan vara bra att ha då saker torkar snabbare med akryl. Vi kan både måla eller grunda med akrylen och blanda in den med oljan.

• Duk-pannåer i olika storlekar (ej för stora tänk på transporten)

Lämpligt är att måla på linneduk som köpes på rulle Det finns på Claes Ohlsson, Zinkvitt, Wahlströms etc… Köp några meter…

• Penslar för oljefärg och akryl olika storlekar cirka 10 stycken

• Målarknivar olika storlekar

• Maskerings-tape

• Skiss-block

• Kol, pennor och en låda med oljepastell-kritor

• Bakplåtspapper/papptallrikar till palett kan vara praktiskt

Allt konstmaterial finns på Zinkvitt, Wahlströms och andra konstmaterial-affärer som Hornbach – online eller i butik!

~~~~—————————-
VÄLKOMNA TILL HÄRLIGA MÅLARDAGAR PÅ UNDERBARA KRETA!
~~~~—————————-

~~~~

– ALLMÄNNA RÅD OCH VILLKOR Betalningsvillkor: Vid bokning skickas ut en bekräftelse på att ni har bokat och en information om kurs och villkor tillsammans med en faktura. Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar målarkursen. Vi tar inte ut någon anmälningsavgift då vi vill erbjuda generösa betalningsvillkor och man slipper den där extra avgiften på transaktionen. I villkoren ingår att ni skall informera oss i god tid om avbokning.  Resa till Kreta: De flesta som kommer hit med enbart flygbiljett bokar på Norwegian, de kommer ut med sina biljetter i november och då kan man få till ett bra pris. Boka flyg så snart ni har bestämt er så får ni bättre priser! Annars kan man boka bara flyg med RyanAir, Apollo, Fritidsresor och Airtours. De har alla direkt flyg till Chania – men kolla kostnaden för transfer vid olika tider med arrangören.  Villkor: Vi ställer i princip inte in kurser utan kör dem under alla rimliga förutsättningar. Det finns dock tillfällen – utanför vår kontroll – då en kurs kan bli inställd. Jovis står inte ansvarig för situationer som kan uppstå p.g.a. force majeure omständigheter – d.v.s. naturkatastrofer som översvämning, jordbävning och vulkanutbrott – men även ekonomiska undantagstillstånd, krig eller stora strejker etc. Kort talat – omständigheter man inte råder över. Mickan Sandelin/Jovis Ateljé ansvarar endast för målarkursen. Det är deltagarens ansvar att vid bokning av flygbiljetter ta avbeställningsskydd. Glöm ej reseförsäkringen för din egen trygghet. Skall finnas!

~~~~

Om du har speciella önskemål hör av dig till oss!

Vi finns till för att hjälpa och underlätta och vi besvarar gärna alla sorters frågor och funderingar.

Jovis Ateljé ansvarar för och levererar samt fakturerar endast själva målarkursen.

Vi jobbar för nöjes skull – på fullt allvar!

Vi tar det personligt!

Kontakta oss!

~~~~

Jovis Ateljé och Konstkurser – JaoK

Jovisgatan 6

151 73 Södertälje

Mickan Sandelin mobil: + 46 (noll) sju tre fem 00 69 63 (Sverige – frågor om kursen)

~~~~

Jovis Ateljé och Konstkurser

Jovisgatan 6

151 73 Södertälje

Konstnär: Mickan Sandelin

~~

mobil: (noll sju tre fem) 00 69 63

mail: jovis(snabel-a)mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se

site: mickansandelin(punkt)se(snestreck)blog

~~

PlusGiro: 152 58 62-7

Org.nr: 530707-5621

VAT: SE530707562101

~~~~

eller fyll i nedanstående formulär så kontaktar jag dig så snart jag kan!

~~~~

Fyll i för Mer Information och Kontakt  – så kontaktar jag dig.

(Kolla gärna så mailen stämmer)
Enligt de nya GDPR reglerna från EU så godkänner ni - i och med att ni skickar formuläret - att personuppgifterna kan användas för kommunikation och sparsamt för utskick.

Kurs som Present – Upplevelse – Konstnärlig Handledning – Investering – KickOff – Sociala Träffar – (del i) Utbildning – Privat – Företag!